Etusivu / Kansainväliset kilpailut / Trialpyöräilijä Niilo Stenvall Euroopan mestariksi

Trialpyöräilijä Niilo Stenvall Euroopan mestariksi

sunnuntai 10.9.2023

18-vuotias Niilo Stenvall on voittanut tänään Euroopan mestaruuden trialin junioreiden 20”-luokassa. Lahjakkaan Niilon tinkimätön harjoittelu tuotti tulosta, ja hän voitti kultamitalin Slovakian Popradissa tänään ajetussa EM-kilpailujen finaalissa. Stenvall taisteli voittoon ohi viime vuoden maailmanmestarin ranskalaisen Robin Berchiattin ja tämän vuoden maailmanmestarin brittiläisen Oliver Weightmanin, jotka sijoittuivat EM-kilpailussa toiseksi ja kolmanneksi. Euroopanmestaruus korvaa maailmanmestaruuskilpailujen pronssimitalin tuoman pettymyksen, Niilon tukijoukot kertovat.

Kilpailua Niilo kommentoi itse näin: ”Kisa ei ollut kovin vaikea, ja se teki siitä todella tarkan ja tasaisen. Pystyin ajamaan virheettömästi ja pistemenetyksiä tuli vain kaksi: viimeisessä todella vaikeassa paikassa, jossa mestaruus oli jo ratkennut sekä ensimmäisen jakson viimeisessä paikassa, jossa jarru vähän luisti – toisaalta siihen olisi voinnut hypätä vähän paremmin.”

Tämä oli Niilon viimeinen kausi juniorina ja ensi kaudella on edessä siirtyminen eliittiin myös MM- ja EM-kisojen osalta. Junioriuralta Stenvallin saldo MM-kisoissa on sijoitukset 4:s, 3:s ja 3:s sekä kruununa tämän päivän EM-kulta. Niilo on jo kilpaillut eliitissä maailmancupissa viisi kertaa sekä osallistunut useampiinkin muihin kansainvälisiin kilpailuihin eliittiuokassa. Maailmancupin kilpailuista saldona on jo kaksi viidettä sijaa ja maailman ranking on kauden päätteeksi kirkkaasti TOP 10:ssä.

Niilo jatkaa yhteistyötä fysiikkavalmentaja Toni Sallilan kanssa ja lajiharjoittelua kohti ensi kautta, joilloin on tarkoitus haastaa tosissaan maailman TOP 3 -ajajat. Heistäkin on yksi jo jäänyt tänä vuonna kerran taakse.

Lämpimät onnittelut Niilolle upeasta junioriuran päätöksestä!