Etusivu / Yleinen / Niilo ja Nenna Stenvall trial-pyöräilyn Suomen mestareiksi

Niilo ja Nenna Stenvall trial-pyöräilyn Suomen mestareiksi

sunnuntai 16.6.2024

Trialin SM-kilpailut käytiin tänään aurinkoisessa säässä Jyväskylässä. Eliten voittoon ajoi naisissa neljättä kertaa peräkkäin Nenna Stenvall ja miehissä viidettä kertaa peräkkäin Niilo Stenvall, joka sai nyt ensimmäisen virallisen Eliten Suomen mestaruuden myös UCIn tuloksiin, kun ikää on tullut mittariin 19 vuotta. Nennalle mestaruus oli UCI:n sääntöjen mukaan kolmas virallinen. Molemmat edustavat Tampereen Pyörä-Poikia.

Miehissä Niilo oli musertavan ylivoimainen voittaen toiseksi tulleen Keski-Suomen Fillari Trialia edustavan Eemeli Kanervon peräti 90 pisteellä saaden jokaisella finaalin viidestä jaksosta enemmän pisteitä kuin kukaan muu finaalin kolmesta muusta osallistujasta. Naisissa oli tiukempaa viimeiselle jaksolle asti, mutta siinä Nenna onnistui muita paremmin voittaen toiseksi tulleen niin ikään Tampereen Pyörä-Poikia edustavan Anni Tommilan.

Osallistujia SM-kilpailussa oli tällä kertaa yhteensä 28 ajajaa ja mitaleita jaettiin kuudessa kilpailuluokassa. Edustettuna oli Suomen Pyöräilyn seuroista 5, edellä mainittujen lisäksi MP-taito (Kirkkonummi), Team Velo Cycling (Turn seutu) ja Tawast Cycling Club (Hämeenlinna). Varsinkin Hämeenlinnassa vasta pari vuotta sitten käynnistynyt toiminta on ottanut hienosti tulta alleen ja SM-kisoihinkin heiltä saapui 5 eri ajaa kolmeen eri kilpailuluokkaan.

Jyväskylän Keljonkankaalla jatketaan trialia sunnuntaina Suomen Cupilla kello 12.00. Jos olet lähistöllä, niin piiipahda katsomaan maailman huipputrialia. Tämän päivän miesten kärkikaksikosta Niilo on maailman rankingissa tällä hetkellä kuudes ja Eemeli on sijalla 21.

Onnittelut Suomen mestareille sekä kaikille SM-mitalisteille ja kiitos kisajärjestäjille hienoista kisoista!