Etusivu / Yleinen / NEA – Naisten etappiajo ajettiin viikonloppuna Vantaalla

NEA – Naisten etappiajo ajettiin viikonloppuna Vantaalla

sunnuntai 5.5.2024
NEA Naisten etappiajo 2024

Viikonloppuna Vantaalla järjestetty Naisten etappiajo, tuttujen kesken NEA, tarjosi hienoja hetkiä ja tasokasta kilpailua maantiepyöräilijöille. Kaksipäiväisen tapahtuman järjestäjänä toimi CCH, ja mukana oli yhteensä 13 naista, joista 10 taisteli kokonaiskilpailussa. Lauantaiaamun startattiin 2,4 km prologilla, jossa Essi Pelto-Arvo (Continental-Focus) ajoi kärkiajan 3:50,24. Seuraaviksi nopeimpina maaliin saapuivat Essin tiimikaveri Maisa Tuliniemi ja Hanna Häkkinen (Reaktor Stanga Racing).

Lauantai-iltapäivällä ajettiin 96 kilometrin maantieajo (2 x 48 km kierros), jonka voiton vei sama kaksikko kuin prologissa. Ykkössijan otti Maisa Tuliniemi ja toiseksi ajoi Essi Pelto-Arvo. Kolmannen sijan vei IBD Cyclingin Pauliina Lampinen. Sunnuntaiaamuna ajettiin toinen maantie-etappi (79 km), ja sen voiton vei Elisabet Kapanen (Restore Cycling Team). Toiseksi loppukirissä sijoittui nuori lupaus, vasta U17-luokan Stella Suuronen (OTC). Kolmanneksi sunnuntain etapilla ajoi Essi Pelto-Arvo.

Kokonaiskilpailussa Continental-Focus vei kaksoisvoiton (Essi Pelto-Arvo ja Maisa Tuliniemi). Kolmannen sijan kohtalo oli tiukka, mutta lopulta prologin aika ratkaisi asian, ja podiumille nousi Hanna Häkkinen. Kokonaistulokset ovat nähtävissä täällä, mutta tulokset ovat väärin kolmannen ja neljännen sijan osalta.

Osallistujat kiittelivät kilpailun hienoa tunnelmaa ja hyvää ryhmässä ajamista. NEA tarjosi jälleen hienon tilaisuuden saada kisarutiinia useiden lähtöjen myötä ja tuoreemmille ajajille oppia lisää maantiekilpailemisesta, ja ensi vuodelle toivotaankin entistä enemmän innokkaita kuskeja mukaan.

Viikonloppuna ajettiin myös Hyrylän ajot ja Kevätpolkaisu, jotka käytiin NEA:n kanssa samoilla reiteillä. Hyrylän ajojen tuloksia voit katsella täällä ja Kevätpolkaisun tuloksia täällä.

Onnittelut kärkikolmikoille ja etappien voittajille upeista ajoista ja kiitos järjestäjäseura CCH:lle hienosta viikonlopusta!

Kuvat 1–6: Esko Lius / CCH. Kuvia löydät lisää täältä.