Etusivu / Uutiset / Maastopyöräilyn cup-sarjat ja nettisivut julkaistu

Maastopyöräilyn cup-sarjat ja nettisivut julkaistu

torstai 31.3.2022

Alkavalla kaudella ajetaan XCO Cup sekä MTB Marathon Cup.

Maastopyöräilijät ajavat ylämäkeä

Cup-kalenterit, säännöt, cup-sarjat sekä kisojen alettua myös sarjataulukot löytyy osoitteesta: MAASTOPYÖRÄILYN CUPIT

XCO Cupissa on seitsemän osakilpailua, joista viiden parhaan kilpailun pisteet lasketaan ajajan loppupisteisiin. XCO Cupissa ovat mukana sarjat U19, Elite ja Kat2.

XCO Cup alkaa parin vuoden koronatauon jälkeen tutusti Liedon kallioisissa maastoissa 14. Toukokuuta. Seuraavana viikonloppuna on vuorossa Hyvinkää-XCO. Kesäkuussa ajetaan ensimmäinen Alhonniittu XCO Rajamäellä. Kilpailupaikka on tuttu Bianchi-cupista. Huhujen mukaan rata on varsin tekninen. Järjestävä seura Rajamäen Kehitys on tehnyt kovasti töitä radan kehittämisen eteen. Toivotaan että tulevina vuosina kisasta voidaan kirjoittaa muodossa: perinteinen Alhonniittu-XCO. 

Heinäkuussa XCO:ta ajetaan tutuissa maastoissa Kokkolassa ja Seinäjoella, sekä elokuussa Vakeakoskella. Kauden päättää tämän kauden ainoa XCC-kilpailu: Kempele-XCC.

MTB Marathon Cup käsittää kahdeksan osakilpailua, joista viiden parhaan kilpailun pisteet lasketaan mukaan loppupisteisiin. Tällä on haluttu mahdollistaa mahdollisimman monelle ”täyden sarjan” kiertäminen ja tiukka taistelu cupin parhaista sijoituksista. 

Marathon Cupissa on mukana miesten ja naisten sarjat ikäluokissa U19, Yleinen, 40, 50 ja 60v. 

Marathon Cup alkaa perinteisesti äitienpäiväviikonloppuna EVOC-MTB:llä Rajamäellä. Seuraavaksi on vuorossa Tuusula MTB, joka ajetaan nyt ensimmäistä kertaa uudella nimellä. Tapahtuma on aiemmin tunnettu Korso 96 -nimellä. Tuusulassa cup-pisteistä taistellaan 68 km matkalla. Kesäkuussa ajetaan Valkeakoskella ja Jyväskylässä, heinäkuussa Seinäjoella, sekä elo-syyskuussa vielä Imatralla, Kempeleessä ja Lamminpäässä Tampereella, jossa sarjan päättää Pirkka MTB.

LISÄTIETOJA: MAASTOCUPIT
XCO JA MARATHON CUP FB-SIVUT