Etusivu / Uutiset / Maantiepyöräilyn SM-mitaleista ajetaan kesäkuussa Vantaalla

Maantiepyöräilyn SM-mitaleista ajetaan kesäkuussa Vantaalla

torstai 3.6.2021

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut 2021 järjestetään Vantaan Hakunilassa 18.–20.6. Aika-ajon mestaruuksista kisataan perjantaina 18.6, naisten maantieajon SM-kulta ratkeaa lauantaina 19.6 ja miesten maantieajon SM-mitalit jaetaan sunnuntaina 20.6.

Miesten maantiekilpailussa n. 14 km kierros kierretään 12 kertaa, josta kokonaismatkaksi kertyy n. 168 km. Naiset ajavat seitsemän kierrosta kerryttäen n. 98 kilometrin matkan. Kierros kerryttää noin 100 nousumetriä ja on siten urheilullisesti toimiva ja riittävän haastava.

Perjantaina ajettavassa aika-ajossa naisten matkana on 25 km ja miehillä 41. Viikonlopun aikana ratkotaan myös U23, M-18 ja N-18 luokkien SM-mitalit sekä parapyöräilyn aika-ajon SM-mitalit.

Kolmen seuran yhteispeliä

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Hyvinkään Pyöräilijät, Korson Kaiku sekä IBD Cycling. Järjestäjäseurojen yhteistyöllä mahdollistetaan laadukas ja ennen kaikkea kilpailijoille turvallinen tapahtuma, sillä vastuualueet ovat jaettu järjestäjäseurojen toimijoiden vahvuuksien mukaan.

– Olemme löytäneet tapahtumalle erinomaisen sijainnin Vantaalta. Meille vantaalaisena seurana (IBD)on luontevaa järjestää SM-kilpailut Vantaalla. Tikkurila on iso osa kehittyvää Vantaata. Se, että saadaan kunniastartti lähetettyä Tikkurilasta, on hieno juttu kokonaisuudelle, tapahtumajohtaja Teemu Ramstedt toteaa.

Koronaturvallisuus on huomioitu

Järjestäjätahot seuraavat tiiviisti koronatilanteen kehitystä. Viimeiset ohjeistukset viranomaisten suunnalta saadaan kesäkuun aikana.

– Koronaturvallisuus otetaan huomioon viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. Kaikki tapahtuman toteuttamiseen liittyvät päätökset tehdään yhteistyössä tartuntatautilääkärin ja viranomaisten kanssa, Ramstedt sanoo.

Kilpailu nähtävissä striimin kautta

SM-tapahtumasta toteutetaan laadukas livelähetys, joka on tärkeä osa onnistunutta kokonaisuutta. Livestriimin toteuttaa Brodify, jolla on pitkä kokemus pyöräilytapahtumien tekemisestä.

– Kaikilla on mahdollisuus katsoa kilpailua livestriimistä ISTV:n (Ilta-Sanomat) ja Ruudun (Ruutu.fi) kautta. Livelähetyksen sisältöön on panostettu aiempia vuosia enemmän. Muutenkin meidän merkittävänä tavoitteena on, että kilpailut näkyvät vahvasti mediassa, Ramstedt kertoo.

SM-pyöräilyt ovat tärkeä tapahtuma myös Vantaan kaupungille.

– Koronavuosi on siirtänyt tai peruuttanut lukuisia tapahtumia myös Vantaalta, joten on mahtavaa, että maantiepyöräilyn SM-kilpailu saadaan järjestettyä. Vantaa on hieno tapahtumakaupunki, ja teemme kaikkemme tarjotaksemme kilpailulle hyvät puitteet, sanoo Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti.

Lue lisää tapahtuman kotisivuilta sm-pyoraily.fi

Tapahtumajohtaja
Teemu Ramstedt
teemu.ramstedt@ibdcycling.fi
0504548887

Suomen Pyöräily viestintä
Kalle Kotiranta
kalle.kotiranta@pyoraily.fi
040 502 2786