Etusivu / Uutiset / Kesälajien haku Puolustusvoimien urheilukouluun on käynnissä

Kesälajien haku Puolustusvoimien urheilukouluun on käynnissä

perjantai 5.2.2021

Urheilukoulun IV/21 saapumiserän haku on käynnissä ja päättyy 28.2.2021. Pääsykokeita ei pystytä järjestämään Santahaminassa koronapandemiasta johtuen. Pääsykokeiden sijaan kaikille hakeneille urheilijoille järjestetään puhelinhaastattelun viikoilla 13 ja 14. Valinnat julkaistaan viikolla 20 ja varusmiespalvelus valituilla urheilijoilla alkaa 11.10.2021 Santahaminassa.

Lisää aiheesta alla:

Varusmiespalvelut ja naisten vapaaehtoinen palvelus Puolustusvoimien urheilukoulussa Santahaminassa Helsingissä

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelusta tai naisten vapaaehtoista palvelusta suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista.

Urheilukoulussa on palvellut jo 7000 urheilijaa 59:stä eri lajista vuodesta 1979 alkaen. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet ja riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Kesälajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen IV/21-saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä 11.10.2021.

Valmennus

Valmennukseen Urheilukoulussa on varattu aikaa kasarmipäivinä 2–8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Lisäksi harjoitteluun on käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Pääosa lajeista osallistuu Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan. Myös erilaisilla lajiliittokohtaisilla yhteistyömalleilla voidaan järjestää valmennusta. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Muita tietoja

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 347 vrk tai 165 vrk. Heidät koulutetaan aliupseereiksi ja miehistöön tiedustelutehtäviin. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.

Hakeutuminen

Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä puhelinhaastattelujen perusteella. Urheilukouluun varusmiespalvelukseen tai naisten vapaaehtoiseen palvelukseen voivat hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet henkilöt.

Lokakuun saapumiserään hakevien kesälajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu keväästä syksyyn (mm. jalkapallo, vesilajit, moottoriurheilu, yleisurheilu, suunnistus, ampumaurheilu) on jätettävä hakemuksensa 28.2.2021 mennessä. Valintakokeita ei valitettavasti järjestetä vallitsevasta koronapandemiasta johtuen. Valintakokeen sijasta hakeneille urheilijoille pidetään puhelinhaastattelu viikoilla 13 ja 14.

Hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa Puolustusvoimien internet-sivuilta, aluetoimistoista ja Urheilukoululta. Hakea voi myös sähköisesti asiointi.puolustusvoimat.fi. Mikäli asevelvollinen aikoo hakeutua suorittamaan varusmiespalvelustaan Urheilukoulussa, hänen olisi hyvä tuoda asia esille jo kutsunnoissa, jotta asia voitaisiin huomioida palveluspaikkaa ja palvelukseen astumisaikaa määrättäessä.

Tiedustelut

Valmennuspäällikkö
029 942 1815

Osoite

Kaartin jääkärirykmentti / Urheilukoulu
PL 6, 00861 Helsinki