Etusivu / Yleinen / JäPy:n Antti Mäkelä ajoi ikäluokkansa Pohjoismaiden mestariksi

JäPy:n Antti Mäkelä ajoi ikäluokkansa Pohjoismaiden mestariksi

tiistai 3.8.2021

Järvenpään Pyöräilijöitä edustava Antti Mäkelä ajoi M45 luokan Pohjoismaiden mestariksi maantiepyöräilyn yhteislähtökilpailussa Ruotsissa. Mastereiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ajettiin Kil nimisellä paikkakunnalla Ruotsissa 31.7-1.8.2021. Kilpailu käytiin mäkisen haastavalla noin 33 kilometrin mittaisella radalla, joka kierrettiin neljästi.

Mäkelän kilpailu ei sujunut ilman teknisiä ongelmia. Mäkelän pyörästä tippui ketjut kilpailun kolmannella kierroksella ja hän joutui sen takia pysähtymään. Pysähtyminen tiputti Mäkelän pääjoukosta. ”Ajattelin, että tämä kilpailu oli nyt siinä, kun pääjoukko loittoni horisonttiin” – kertoo Mäkelä tunnelmistaan kisan aikana.

Mäkelä kuitenkin tavoitti pääjoukon, kun kilpailu eteni viimeiselle kierrokselle, mutta silloin hänen takakumi alkoi tyhjenemään. Pyörä kuitenkin kesti kilpailun loppuun ja Mäkelä ajoi loppukirissä ikäluokkansa voittoon. Joulukuussa 45 vuotta täyttävälle Mäkelälle Pohjoismaiden mestaruus ikäluokassa on hänen kilpailu-uransa merkittävin saavutus. Mäkelä on harjoitellut tavoitteellisesti maantiepyöräilyä noin kymmenen vuotta ja tällä kaudella hän kärsi polvivaivoista ja joutui niiden takia pitämään lähes kolmen kuukauden harjoittelutauon. ”Kyllä tämä voitto tuntuu erittäin hyvältä alkukauden vaikeuksien jälkeen” – kommentoi Mäkelä tyytyväisenä voittoaan.

Kuvassa tuore Pohjoismaiden mestari Antti Mäkelä. Kuva: JäPy