Etusivu / MTB Cup / Inari Epic isännöi XCM SM-kisoja heinäkuussa

Inari Epic isännöi XCM SM-kisoja heinäkuussa

tiistai 29.6.2021

Suomen MTB-cupin karavaani rantautuu heinäkuun toisena viikonloppuna Inariin, jossa ajetaan Inari Epic tapahtuman yhteydessä XCM SM-mitaleista. Inarin SM-kisat ovat monessa mielessä historialliset. Inari tulee olemaan pohjoisin SM-kisojen järjestäjä paikkakunta Suomessa. Inarin SM-kisoissa on ensimmäistä kertaa mukana myös ISM-sarjat 12-vuotiaista junioreista lähtien.

”Minusta on huikean hienoa, että Suomen Pyöräily myönsi XCM SM-kisat meille Inariin Suomen pohjoisimmalle pyöräilyseuralle! Odotan innolla, että pyöräilijät ympäri Suomen pääsevät kokemaan kuinka hienoa maastopyöräily voi olla täällä Ylä-Lapin perukoilla! Hienoa, että myös juniorit pääsevät kokemaan Lapin yöttömän yön ja Juutuanvaaran hienot maastot!” kertoo inarilainen pyöräilijä Tiina Idström.

Inarin kisaradat eivät takuulla tule päästämään kilpailijoita helpolla. Luvassa on ehkä SM-kisahistorian rankimmat XCM-radat. 30 kilometrin kierroksella on kokonaisnousua liki 700 metriä, minkä lisäksi reitti koettelee myös kilpailijoiden teknisiä taitoja. 

”Inarin radat ovat monipuolisen haastavat, ja ne esittelevät hienolla tavalla Ylä-Lapin uniikkia luontoa”, Tiina jatkaa.

Junioreiden kierrokselta on jätetty pahimmat nousut ja kivikot pois, mutta myös junnujen reitti on takuulla SM-kisan arvoinen. Juniorit pääsevät aikuisten tapaan haastamaan itsensä Juutuanvaaran mainetta niittäneeseen loppunousuun.

Inarin Yritys toivottaa Suomen pyöräilyväen lämpimästi tervetulleeksi Inariin!