Etusivu / Uutiset / Hietajärvi ja Pohjalainen aika-ajon SM-voittoihin

Hietajärvi ja Pohjalainen aika-ajon SM-voittoihin

perjantai 18.6.2021

Maantiepyöräilyn SM-kilpailujen avauspäivänä Vantaan Hakunilassa ratkottiin aika-ajon Suomen mestaruudet. Dramaattisen miesten kilpailun voittoon ajoi OTC:n Matti Hietajärvi ja naisten mestaruuden vei TriathlonSuomen Tiina Pohjalainen.

Miesten kilpailussa matkana oli 41 km. Helteinen ja tuulinen sää aiheutti kilpailijoille haasteita ja lopulta myös kilpailun ratkaisu oli dramaattinen. Ylivoimaisesti nopeinta vauhtia ajanut Akilles Green Teamin Ukko Peltonen kaatui loppusuoralla. Lisäksi Peltoselle tuomittiin 30 sekunnin aikasakko liikenneympyrän väärältä puolelta ajamisen vuoksi. Näin voiton vei vahvalla ajolla OTC:n Matti Hietajärvi. Pronssille ajoi IK-32:n Markus Auvinen.

Hietajärven voittoaika oli 53.01,87, joka antoi reitille keskinopeudeksi 46,3 km/h. Ukko Peltonen jäi voittajalle 17,3 sekuntia ja Markus Auvinen 28,7 sekuntia.

– Voitto oli yllätys, mutta oma vauhti oli siellä missä sen kuvittelin olevan. Kilpailu meni lopputuloksen osalta paremmin kuin odotin. Aerodynamiikka toimii erinomaisesti. Alun mäkinen pätkä meni suunnitelmien mukaan, mutta viimeiset 15 km oli vaikeampaa. Vauhti pysyi kuitenkin riittävän hyvänä, Matti Hietajärvi totesi.

Naisten voittoon Tiina Pohjalainen

Naisten kilpailussa voiton vei Triathlon Suomen Tiina Pohjalainen. Pohjalaisen voittoaika 25 kilometrin reitillä 37.07. IK-32:n Minna-Maria Kangas jäi Pohjalaiselle 5 sekuntia ja Triathlon Suomen Maisa Tuliniemi oli kolmas. Triathlonistien esiinmarssi oli vahvaa, sillä kuuden kärjessä oli neljä triathlonistia.

– Ajo oli loppupeleissä hyvä, vaikka en ollut täysin tyytyväinen omaan ajoon. Paita tuntuu tosi hyvältä päällä ja voitto on aina hienoa saada. Lauantaina kokeillaan sitten maantiellä, miten sujuu, Tiina Pohjalainen kertoi.

U-23 lähdön voittoon ajoi IK-32:n Markus Knaapi ajalla 53.54,92. Akilles Green Team miehitti seuraavat sijat, kun Jaakko Sillankorva otti hopeaa ja Patrik Aarola pronssia.

Miesten alle 18-vuotiaiden mestaruuden voitti Akilles Green Teamin Leevi Kervinen. Naisten alle 18-vuotiaiden voiton vei Korson Kaiun Anniina Ahtosalo.

Maantielähdöt nähtävissä striimin kautta

SM-maantieltä toteutetaan livelähetys, joka on tärkeä osa onnistunutta kokonaisuutta. Livestriimin toteuttaa Brodify, jolla on pitkä kokemus pyöräilytapahtumien tekemisestä.

– Kaikilla on mahdollisuus katsoa kilpailua livestriimistä ISTV:n (Ilta-Sanomat) ja Ruudun (Ruutu.fi) kautta. Livelähetyksen sisältöön on panostettu aiempia vuosia enemmän. Muutenkin meidän merkittävänä tavoitteena on, että kilpailut näkyvät vahvasti mediassa, tapahtumajohtaja Teemu Ramstedt kertoo.