Etusivu / Yleinen / E-pyöräilyn SM-kilpailut 23.3. – Ilmoittautuminen käynnissä

E-pyöräilyn SM-kilpailut 23.3. – Ilmoittautuminen käynnissä

torstai 14.3.2024

Historian toiset e-pyöräilyn Suomen mestaruuskilpailut ajetaan virtuaalimaailmassa Zwiftissä 23. maaliskuuta. Kilpailuun ilmoittautuminen on nyt käynnissä ja jatkuu keskiviikkoon 20.3. saakka.

Kilpailussa on neljä eri lähtöä:

  • Naisten SM-lähtö (elite, U23 ja U19)
  • Miesten SM-lähtö (elite, U23 ja U19)
  • SM-masters-lähtö
  • Harrastesarjan lähtö

SM-lähtöjen osalta kyseessä on Suomen Pyöräilyn virallinen SM-kilpailu, jossa jaetaan SM-mitalit useissa eri luokissa. Elite-luokkien kolme parasta palkitaan rahapalkinnoilla. Kilpailu koostuu kahdesta osakilpailusta: 16 km henkilökohtaisesta aika-ajosta ja 30 km maantieyhteislähdöstä. Molemmista osakilpailuista jaetaan pisteitä maaliintulojärjestyksen perusteella. Kilpailussa ajetaan neutraalilla kalustolla, jotta kaikilla kilpailijoilla olisi tasavertaiset mahdollisuudet. Lisäksi käytössä on 100 % trainer difficulty.

Kilpailun järjestäjänä toimii Suomen Pyöräilyn e-pyöräilyvaliokunta. E-pyöräilyn kilpailuvastaava Juho Väisänen odottaa kilpailuun noin 100-120 osallistujaa ja korkeatasoista kilpailua. Miesten elite-luokassa taso tulee olemaan todella kova ja kärkikymmenikkö todennäköisesti tasaisempi kuin viime vuonna. Kaikki osallistujat eivät vielä ole tiedossa, mutta jo tähän mennessä ilmoittautuneista TalviCupin kärkipäästä Tatu Koistinen ja Jussi Tanskanen ovat ilmoittautuneet miesten elite-luokkaan. Todennäköisesti myös viiem vuoden MM-edustajat Teppo Laurio ja Jenny Ek tulevat kisaan mukaan. Naisten elite-luokassa Jenny Ek on ehdoton ennakkosuosikki: sen verran vakuuttaavaa oli Jennyn meno TalviCupissa. Mielenkiintoista nähdä pystyykö naisissa kukaan haastamaan Jennyä. Myös ikäluokissa tulee olemaan tasokkaat kilpailut. Reitit ja kilpailun formaatti on suunniteltu tarjoamaan erilaisille kuljettajille mahdollisuuden haastaa itsensä ja kilpailla parhaimmista sijoituksista, Väisänen kertoo.

Laji on kilpailutoimintana vielä suhteellisen nuori ja kehittymässä sekä meillä että maailmalla, joten vielä haetaan hyviä malleja ja toimintatapoja, jotta pystytään tarjoamaan mielekästä ja mielenkiintoista kisattavaa sekä ajajille, että myös katsojille.

Juho Väisänen, Suomen Pyöräilyn e-pyöräilyn kilpailuvastaava

SM-lähtöihin osallistuminen edellyttää Suomen Pyöräilyn alaisen seuran jäsenyyttä sekä voimassa olevaa lisenssiä (Suomen Pyöräilyn alaisen lajin vuosilisenssi tai
erikseen ostettava e-pyöräilylisenssi). Harrastesarjaan osallistumiseen vaaditaan vain kilpailuun ilmoittautuminen eli harrastesarjassa ei tarvitse olla minkään seuran jäsen eikä voimassa olevaa lisenssiä vaadita.

Kilpailua voi seurata osoitteessa facebook.com/TalviCup. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta pyoraily.fi/tapahtumat-ja-kilpailut/e-pyorailyn-gymrail-talvicup-ja-sm.