Etusivu / Kansainväliset kilpailut / DH-kausi hyvässä vauhdissa

DH-kausi hyvässä vauhdissa

tiistai 10.5.2022

Maailmalla ja Suomessakin ajettiin viikonloppuna DH-pyöräilyssä kilpaa. Keski-Euroopan cupin ensimmäisessä kilpailussa kuudenneksi sijoittunut Onni Rainio ajoi Slovenian radalla neljänneksi jääden vain alle kaksi sekuntia voittajalle. Maajoukkuekuskeista mukana olivat myös Anton Metsärinta, Petteri Leivo ja Samu Kauppinen, jotka kaikki ajoivat haastavissa olosuhteissa noin 45 sekunnin päähän kärjestä.

Onni kertasi viikonlopun tapahtumia ja taktiikkaansa näin: ”Lauantaina oli märkää ja liukasta. Sunnuntaina kuivempaa, mutta tosi mutaista ja renkaat menivät tukkoon. Paikoin rata oli lähes mahdoton ajaa ilman jalkakosketuksia. Itsellä ajo kulki tosi hyvin koko viikonlopun. Rata oli vaikea ajaa virheittä, joten päätin ennen kilpailua ajaa niin kovaa kuin pääsen enkä lähtenyt varomaan virheitä. Tämä tuntui toimivan ihan hyvin, sillä vaikka yläosallakin olin livennyt linjoilta muutaman kerran, niin mulla taisi olla nopein väliaika. Alaosalla sitten väsyneenä tuli pari virhettä, jotka söivät aikaa ja tiputtivat sijoituksen neloseksi. Kokonaisuudessaan viikonloppu ja kilpailu oli todella mahtavat ja Mariborin rata on yksi suosikeistani. Illat tosin meni varusteita pesten.”

Kotimaassa kauden toinen MTB Rally-osakilpailu ajettiin Tornikeskuksessa. Ensimmäisessä kilpailussa loistanut Kasper Hickman päihitti sunnuntaina muut jokaisella radalla. Molemmissa kilpailuissa nähtiin myös paljon ensikertalaisia ja monta itsensä ylittämistä. Toivottavasti näistä alkunsa saaneet kisahurmokset jatkuvat läpi kauden.

Ensi viikonloppuna Suomen dh-väki kokoontuu Påminneen.