Etusivu / Kansainväliset kilpailut / Anniina Ahtosalo kymmenes MM-aika-ajossa

Anniina Ahtosalo kymmenes MM-aika-ajossa

tiistai 21.9.2021

Maantiepyöräilyn MM-kilpailuissa ajettiin tänään alle 19-vuotiaiden aika-ajot. Anniina Ahtosalo oli parhaana suomalaisena kymmenes.

Maantiepyöräilyn MM-kilpailut Belgian Flandersissa käynnistyivät jo viikonloppuna. Tänään ajettiin kuitenkin ensimmäinen ”suomalaislaji”, kun vuorossa oli alle 19-vuotiaiden aika-ajot.

Naisten kilpailussa voiton vei Venäjän Alena Ivanchenko, joka käytti 19,4 km reittiin 25.05,49. Toiseksi tuli Ison-Britannian Zoe Backstedt ja kolmanneksi Saksan Antonia Niedermaier.

Anniina Ahtosalo sijoittui kymmenenneksi ajalla 27.26,00. Wilma Aintila oli 21. ajalla 28.06,33.

”Vaikka ajo ei ollut ehkä ihan parasta minulta, olen tyytyväinen kymmenenteen sijaan. Reitti oli tasainen ja nopea, eikä hirvittävän tekninen, joten se sopi minulle hyvin. On hienoa ajaa MM-kisoissa Suomen väreissä, tapahtuma on paljon isompi kuin mikään aiemmin ajamani kilpailu”, Ahtosalo kommentoi.

Alle 19-vuotiaiden miesten 22,3 km kilpailun nopein oli Tanskan Gustav Wang ajalla 25.37,42. Hopealle ajoi Iso-Britannian Joshua Tarlong ja pronssille Belgian Alec Segaert.

Suomen joukkueesta Leevi Kervinen oli 47. ja Axel Källberg 48.

Kilpailut jatkuvat keskiviikkona joukkueaikajolla. Suomalaisia on mukana jälleen perjantaina, kun ajetaan alle 19-vuotiaiden ja alle 23-vuotiaiden maantiekilpailu.

Kilpalilujärjestäjän sivuille