Etusivu / Kansainväliset kilpailut / Anniina Ahtosalo kuudes EM-maantiellä

Anniina Ahtosalo kuudes EM-maantiellä

perjantai 10.9.2021

Maantiepyöräilyn EM-kilpailut jatkuivat Italiassa nuorten maantiekilpailuilla.

Naisten U19-sarjassa Anniina Ahtosalo oli mukana kärkitaistelussa ja sijoittui lopulta kuudenneksi.

”Hieno kilpailupäivä tänään täällä Italiassa! Rankalla reitillä oli 3,6 km mittainen nousu, joka ajettiin kovaa heti ensimmäisestä kierroksesta alkaen. Neljännellä kierroksella en enää pystynyt vastaamaan kovempien mäkikuskien iskuun. Yritin kyllä ajaa kärkijoukkoa aktiiviisesti kiinni, mutta pieneksi karsiutuneella pääjoukolla maaliin tultiin. Kiri irtosi hyvin maalisuoralla, ja pääjoukon kirin voitolla tuli 6.sija. Olen iloinen onnistuneista EM-starteista, viime perjantain asfaltille kaatuminen Hollannissa ei ollut optimaalisin tapa valmistautua EM-kilpailuun”, Anniina kommentoi.

Wilma Aintila joutui keskeyttämään. Kilpailun voiton vei Saksan Linda Riedmann.

Myös miesten U19-sarjassa nähtiin vauhdikas kilpailu. 107,2 km kilpailussa alle puolet lähtijöistä selviytyi maaliin. Voiton vei Ranskan Romain Gregoire. Leevi Kervinen ajoi sijalle 57. Axell Källberg ja Tomas Niemi keskeyttivät.

Huomenna ajetaan miesten U23 maantiekilpailu ja naisten maantie. U23-sarjan 133,6 km kilpailussa ovat mukana Antti-Jussi Juntunen, Veeti Vainio ja Jaakko Sillankorva.