Etusivu / Yleinen / Muutoksia toimistolla – liittosihteeri Marja Koponen siirtyy uusiin tehtäviin

Muutoksia toimistolla – liittosihteeri Marja Koponen siirtyy uusiin tehtäviin

perjantai 11.10.2024

Suomen Pyöräilyn liittosihteeri Marja Koponen siirtyy uusiin työtehtäviin 16.10.2024. Liittosihteerin työtä jatkaa Heini Vesalainen

Heini Vesalainen on hoitanut aiemmin liittosihteerin sijaisuutta Suomen Pyöräilyssä, joten häntä odottaa tuttu ja mieluisa työnkuva. ”On mukava palata tähän työhön, ja päästä intohimollani ja hallinnon työpanoksellani osaksi suomalaisen pyöräilyurheilun eteen tehtävää työtä.” Heini kertoo.

Marjan kiitokset pyöräily-yhteisölle

”Aloitin Suomen Pyöräilyn liittosihteerinä lähes neljä vuotta sitten keskellä koronapandemiaa. Tuolloin maailman ja Suomen Pyöräilyn tilanne oli poikkeuksellinen. Tulin liittoon, jossa ei puoleentoista vuoteen ollut ollut vakituista työntekijää. Lähdimme perusasioista liikkeelle, jotta saimme hallinnon rattaat pyörimään. Valmista ei ole neljässä vuodessa tullut, mutta pitkällä ollaan kun vertaan lähtötilanteeseen.

Elämme sitä aikaa vuodesta, kun valtion yleisavustushaku on auennut. Vertasin hakulomaketta ensimmäiseen tekemääni hakemukseen. Vuodesta 2020 liiton vakavaraisuus-% on noussut 38 prosentista 71 prosenttiin ja vuosibudjetti on noussut 360 000 eurosta 430 000 euroon. Naisia olemme saaneet enemmän mukaan toimintaan niin harrastajina kuin taustahenkilöinä. Sen sijaan lisenssien määrässä ei valitettavasti ole tapahtunut toivomaamme kasvua ja jäsenmaksu-uudistuksen myötä, jossa otettiin käyttöön jäsenkohtainen jäsenmaksu, on seurojen ilmoittama jäsenmäärä tippunut 15 000 henkilöstä alle 5 000 henkilöön. Nämä kaksi lukua ovat keskeisimmät valtion avustuksen myöntökriteereissä. Liittona Suomen Pyöräily on tällä hetkellä valitettavan riippuvainen valtion rahoituksesta ja jollei tähän löydy muita ratkaisuja, parin vuoden sisällä myös pyöräily lajina on vaikeuksissa. Huoli on pyöräily-yhteisön yhteinen. Liitto on tehnyt useita hyviä avauksia, joista erityisesti yhteisöjäsenyyden ja I Love Cycling -toiminnan kehittymistä jään seuraamaan suurella mielenkiinnolla kuten kaikkea lajitoimintaa.

Olympiadi, jonka olen saanut pyöräurheilun edistämiseksi tehdä työtä, on ollut minulle merkityksellinen. Olen vaikuttunut siitä, miten paljon intohimoa lajiin mahtuu. Minua on ilahduttanut se, että vastakkainasettelu seurojen ja liiton välillä on vähentynyt – uskaltaisin jopa sanoa, että poistunut. Olen tuntenut tuskaa siitä, että on pitänyt jakaa niukkuutta, kun olisi ollut tärkeitä rahallisia tukemisen kohteita. Olen riemuinnut jokaisesta onnistumisesta pyöräilykilpailuissa ja aidosti ihailen sitä, miten upeita ja viisaista nuoria urheilijoita sekä sisukkaita taustahenkilöitä pyöräilyssä on alalajista riippumatta. Ja olen aina vain vakuuttuneempi siitä, että pyöräily urheilulajina kukoistaa kun seuratoiminta on hyvää.

Olen saanut tehdä työtä mahtavien ihmisten kanssa niin liittotasolla kuin seurakentällä, kaikilla sama päämäärä – pyöräurheilun edistäminen. Ihmiset ovat olleet tämänkin työn suola. Olen tehnyt työtä koko sydämelläni pyöräilyn edistämiseksi oli kyseessä mikä tahansa alalaji, ikäryhmä tai työtehtävä. Minulle oli alusta asti selvää, että tämä liitto on kaikkien alalajien liitto. Koen, että olemme päässeet sellaiseen pisteeseen, josta voin luottavaisin mielin hypätä uuteen. Koska liikunnan ja urheilun kenttä Suomessa on pieni, hyvästejä en sano. Heipat heitän ja ensi kertaan. Kiitos te kaikki mahtavat pyöräilyihmiset – teillä tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni.”

Suuret kiitokset Marjalle hänen arvokkaasta työstään suomalaisen pyöräilyurheilun hyväksi ja onnea sekä menestystä uusiin työkuvioihin!

Liittosihteerin tavoittaa sähköpostitse: heini.vesalainen@pyoraily.fi / toimisto@pyoraily.fi ja puhelimitse: 0505169590.