Keväällä 2022 olleen aluevalmentajahaun myötä Suomen Pyöräilyn taustavoimissa aloittaa kolme osa-aikaista valmentajaa. Maantieteellisten alueiden mukaan sijoittuvien valmentajien tavoitteena on yhdessä urheiluopistojen ja -akatemioiden kautta tukea ja aktivoida seurojen nuorten toimintaa, sekä olla seurojen kanssa kehittämässä alueellista matalankynnyksen kilpailutoimintaa.
Syksyllä 2022 järjestetään kolme alueellista leiriä, joista ensimmäinen on maastopyöräilyyn painottuen syyskuussa Rovaniemellä, toinen lokakuun lopussa cyclocrossia painottaen Tuusulassa ja kolmas maantien- ja maaston kestävyyskuskeille Turussa marraskuun alussa. Leirit painottavat sisällöstään riippuen eri ikäluokkia välillä U15-U19. Syksyllä 2022 järjestetään UCI:n 1-tason valmentajakoulutus, josta tulee lisätietoa lähiaikoina.
Kauden 2023 aikana yhteistyössä seurojen kanssa tavoitteena on järjestää matalan kynnyksen aluecup-kilpailuja monipuolisin lajivalikoimin, alueellisia leirejä vähintään kahdesti vuodessa, sekä yhdessä Nuorisoyksikön kanssa kansallinen nuorten Kultainen Kampi -leiri kesäkuun alussa.
Ensimmäisessä vaiheessa Suomen Pyöräilyn aluevalmentajatoimintaa ja valmennusjärjestelmän kehittämistä valmentajina aloittaa entinen nuorten maajoukkuehiihtäjä ja kymmenen vuotta valmentajana toiminut Severi Manninen (Pohjois-Suomi), entinen maantieammattilainen ja nuorten yläkoululeireillä valmentajana toiminut Hiski Kanerva (Kanta- ja Päijät-Häme). Usean vuoden ajan Huippupyöräily-yksikössä mukana ollut Mika Simola toimii jatkossa valmennuspäällikkönä ja oman alueensa aluevalmentajana (Varsinais-Suomi ja Satakunta).
Aluevalmentajia täydennetään tulevaisuudessa uuden valmentajahaun kautta. Lisätietoja aluevalmentajatoiminnasta sähköpostilla Mika Simolalta ( mika.simola@pyoraily.fi ) ja Suomen Pyöräilyn toiminnasta Jorma Paakkarilta ( jorma.paakkari@pyoraily.fi ).
Suomen Pyöräily ry, Cycling Finland (Finlands Cykel rf) jatkaa vuonna 1898 perustetun Suomen Cyklistiliiton perinteitä. Pyöräilyliitto on vaihtanut nimeään pariin otteeseen, ensin Suomen Pyöräilyliitosta Suomen Pyöräilyunioniksi vuonna 1993, josta vuonna 2016 Suomen Pyöräilyksi. Pyöräilyliitto on vanhin lajiliitto Suomessa.
Suomen Pyöräilyn toiminnan perustana ovat vastuullisuus sekä liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Suomen Pyöräilyn tarkoituksena on edistää ja kehittää huippu-, kilpa- ja harrastepyöräilyä sekä olla näiden tarkoitusperien hyväksi toimivien jäsentensä valtakunnallinen keskusjärjestö. Pyöräily on yksi harrastetuimmista liikuntamuodoista ja osalle pyöräilyn harrastajista Suomen Pyöräilyn jäsenseurat tarjoavat monipuolisesti pyöräilyyn liittyviä harrastepalveluita.
Suomen Pyöräily ry on pyöräilyliiton UCI:n, Euroopan pyöräilyliiton UEC:n ja Pohjoismaisen pyöräilyliiton NCF:n jäsen. Suomen Pyöräily vastaa jäsenseurojensa ja pyöräilijöiden yhteyksistä kansainvälisiin kilpailuihin, toteuttaa ja valvoo kansallista kilpailutoimintaa useissa eri pyöräilyn alalajeissa.