Etusivu / Uutiset / Knaapi ja Ahtosalo aika-ajon Suomen mestareiksi

Knaapi ja Ahtosalo aika-ajon Suomen mestareiksi

perjantai 17.6.2022

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut käynnistyivät Porvoossa aika-ajolla. Naisten nopein oli Anniina Ahtosalo ja miesten Markus Knaapi.

Miesten ja alle 23-vuotiaiden miesten matkana oli 40,2 km. Päivän nopein oli samalla molemmat sarjat voittanut IK-32:n Markus Knaapi, jonka loppuaika oli 49.49,84. Toiseksi ajanut Jurvan Voiman Riku Övermark jäi Knaapille reilun minuutin. Pronssille ajoi IK-32:n Markus Auvinen.

U-23 sarjassa Knaapi vei myös voiton. Akilles Green Teamin Jaakko Sillankorva oli toinen ja seurakaveri Leevi Kervinen kolmas.

– Oli pieniä paineita, kun minulle laitettiin ennakkosuosikin viittaa, mutta ajoi sujui lopulta odotetusti. Pitää olla tyytyväinen, sillä päivän kunto riitti selkeään voittoon, Knaapi kertoi.

Ahtosalo naisten nopein

Naisten voittoon ajoi Korson Kaiun Anniina Ahtosalo, joka kellotti 27,5 km reitillä ajan 39.10,23. Hopealle ajanut viime vuoden mestari TriathlonSuomen Tiina Pohjalainen jäi Ahtosalolle 15 sekuntia. TriathlonSuomen Minna Koistinen oli kolmas.

– Minulla oli tarkka suunnitelma päivän ajamiseen ja se toteutui hyvin. Jalat toimivat tänään hyvin ja voittoon täytyy olla tyytyväinen, Ahtosalo sanoi.

18-vuotiaiden miesten voittoon ajoi CCH:n Anton Skutnabb. Naisten 18-vuotiaissa CCH:n Heidi Antikainen oli nopein.

Paraluokissa voittoihin ajoivat Pauliina Hatunen (WB), Harri Sopanen (MH1), Jani Peltopuro (MH3), Liisa Nuoranne (C3) ja Markku Nuuttila (avoin).

Lauantaina 18.6. klo 10.00 naiset starttaavat 84 km kilpailuun. Samassa lähdössä ovat mukana N-18-sarjalaiset, jotka ajavat 63 km kilpailun. Klo 13.00 käynnistyy M18-sarjan 105 km maantieajo

Miesten maantiemitaleista ajetaan sunnuntaina 19.6. Miesten kilpailumatka on 178,5 km. Samassa lähdössä ajetaan myös alle 23-vuotiaiden mitaleista.

ISTV näyttää suorana naisten maantieajon lauantaina 18.6. ja miesten maantieajon sunnuntaina 19.6. Kilpailuista tulee myös kooste Alfa tv:llä molempina päivinä.