Olen syntynyt Raumalla 1966. Raumalla oli 70-80 luvulla vain yksi harrastus – se oli jääkiekko. Jääkiekkoa tuli itsekin pelattua Rauman Lukossa 17 -vuoden ikään asti. Rauma on aina ollut myös pyöräilykaupunki, ei ehkä kilpailu- tai kuntoilumielessä, mutta liikkumismuodossa. Eli Raumalla liikuttiin lähes aina polkupyörällä paikasta toiseen. En koskaan tietenkään laskenut tai miettinyt kilometrejä, mutta helposti niitä kertyi tuhansia vuodessa ja lähes aina, kun liikuttiin, mentiin ”täysillä”.
Raumalta muutin pois opiskelemaan 20-vuotiaana. Nykyinen asuinpaikka on Nurmijärvi ja koulutus on DI. Olen tehnyt suhteellisen pitkän uran vaativissa tekniikkaprojekteissa. Olen ollut suunnittelemassa: Röntgenlaitteita, 3D Grafiikka IC-piirejä (GPU) ja nykyään niihin liittyviä ohjelmistoja. Yritykset joissa olen työskennellyt ovat lähes kaikki suuria amerikkalaisia suuryrityksiä kuten esimerkiksi nykyinen Intel.
Aktiivinen pöyräilyharrastus alkoi noin 15-vuotta sitten. Useana vuonna tuli kilometrejä toista kymmentätuhatta, nykyää kuitenkin vain tuhansia. Pyöräilyharrastus osoittautui lopulta niin hauskaksi, että parhaimmillaan meillä harrasti sitä kaikki, ehkä periaatteessa vieläkin. Aikanaan tuli käytyä useissa kuntotapahtumissa: Pirkanpyöräily, Vätternrundan, Route 300 jne. Muutaman kerran ostin myös lisenssin ja osallistuin myös kilpailuihin. Veljeni Pasin kanssa tuli muutama kerta ajettua kahteen pekkaan 200km 37km/h keskarilla eli varmaan nuo kilsat Rauman ajoilta oli vielä jaloissa.
Pyöräilemisen lisäksi olen kehittänyt pienen porukan kanssa tekniikkaa, jolla pyöräilyä on mahdollista kuvata livenä. Tätä tekniikkaa on käytetty aika monena vuonna esim. maantiepyöräilyn sm-kilpailuissa. Kilpailun kuvaaminen on suht. vaativa projekti. Kuvausporukan koko noin 12 henkilöä ja siihen tarvitaan erittäin taitavia moottoripyöräkuskeja, kuvaajia, ohjaaja, media-operaattori, äänikaveri ja selostuspokukka tietenkin.
Suomen Pyöräilyn hallituksessa olen nyt mukana kuudetta vuotta. Liiton toimintaa on saatu viimeisen parin vuoden aikana kehitettyä hyvään suuntaan. Paljon on vielä tehtävää tavoitteeseen, jossa pyöräilyn lajiliitto on näkyvä ja selkeästi vaikutusvaltainen valtakunnallinen toimija, mutta se on meidän tavoite.