Etusivu / Uutiset / Haastattelussa Anniina Ahtosalo

Haastattelussa Anniina Ahtosalo

perjantai 13.5.2022

Anniina Ahtosalo otti hienon viime kauden päätteeksi ison hypyn pyöräilijänä, kun hän siirtyi Uno-X Teamiin World Tour -tasolle. Kyselimme Anniinan kuulumisia kesän kynnyksellä.

Miten talvikausi sujui?

– Talvikausi sujui hyvin, Suomessa viimeisiä lukiokursseja suorittaen ja Espanjassa treenaten. Tein kahtena ensimmäisenä lukiovuonna valtaosan lukiokursseista, ja tämän kolmannen lukiovuoden olen siten pystynyt viettämään pitkälti ulkomailla. Kilpailukauden aloitimme teamin kanssa jo helmikuun alussa Espanjassa. Maaliskuussa olin Suomessa yo-kirjoituksissa, ja nyt lukion suorittamisen jälkeen olen voinut keskittyä kokonaan pyöräilyyn.

Millaista arki on ollut uudessa tiimissä?

– Siirtyminen kilpailemaan juniorisarjasta suoraan World Tour -tasolle on ollut iso hyppy, kilpailujen pituudet ovat milteinpä tuplaantuneet viime vuosien juniorikilpailuista. Kilpailureitit ovat rankkoja ja olen kevään aikana ajanut paljon mäkisiä kilpailuja, vaikka kiipeäminen ei olekaan se oma vahvuus. Olen viihtynyt hyvin Uno-X:ssä, jossa tuetaan ja arvostetaan ajajien kehittymistä, sekä olen oppinut paljon kokeneemmilta tiimikavereiltani.

Olet päässyt keväällä ajamaan klassikkokisoja, millaisia kokemuksia ne ovat olleet?

– Euroopassa maantiekilpailut ovat isoja tapahtumia, ja on ollut hienoa päästä ajamaan jo näin nuorena klassikkokilpailuja. Kauden klassikoista mieleenpainuvin on ollut Paris – Roubaix. Huikea kilpailu, oli hauskaa ajaa legendaarisia mukulakivisektoreita pitkin.

Mitkä ovat tiimin ja sinun omat tavoitteesi tälle kaudelle?

– Tavoitteeni on pystyä jokaisessa kilpailussa edesauttamaan joukkuettani menestymään. Lisäksi toivon saavani ehjän harjoitus-ja kilpailukauden ilman loukkaantumisia. Minulla oli miltein koko viime kauden vaivana keväällä tapahtuneesta kaatumisesta tullut lonkkavamma, joten jokainen terve harjoituspäivä on kultaakin arvokkaampi.

Missä kotimaan kilpailuissa sinut nähdään?

– Suomessa tulen kauden aikana ajamaan ainakin maantien SM-kilpailut. Lisäksi nyt toukokuussa kerkeän starttaamaan muutamassa kotimaan kilpailussa, tällä näkymin NEAssa ja varmaankin myös Rosendahl GP:ssä. Joukkueeni kanssa kilpailemme seuraavan kerran Iso-Britanniassa toukokuun lopussa.

UNO-X Teamin sivut