Etusivu / Uutiset / Minna-Maria Kangas ja Antti-Jussi Juntunen cyclocrossin SM-voittoihin

Minna-Maria Kangas ja Antti-Jussi Juntunen cyclocrossin SM-voittoihin

lauantai 30.10.2021

Cyclocrossin SM-mitalit ratkottiin lauantaina Tuusulassa. Miesten mestariksi ajoi Antti-Jussi Juntunen ja naisten voittoon ajoi Minna-Maria Kangas.

Lauantaina kilpailtiin cyclocrossin vuoden 2022 SM-mitaleista. Mukana oli kaiken kaikkiaan 85 pyöräilijää. Kilpailu vietiin läpi kuivassa säässä, vauhdikkaalla ja hyväkuntoisella radalla.

Miesten kilpailussa voiton vei Akilles Green Teamin Antti-Jussi Juntunen ennen OPP:n Niko Heikkilää ja IBD Cyclingin Kimmo Kanasta. Kolmikko eteni tasavahvasti ensimmäisten kilometrien ajan, kunnes Juntunen teki iskunsa ja ratkaisi pelin. Niko Heikkilä ajoi hopealle kahdesta kaatumisesta huolimatta ja konkari Kimmo Kananen otti pronssin myötä uransa kuudennen cyclocrossin SM-mitalin.

Naisten kilpailussa IK-32:n Minna-Maria Kangas ja Korson Kaiun Kajsa Salmela irtaantuivat muista jo alkuvaiheessa. Kaksikko eteni tasaista vauhtia, kunnes osittain Salmelan ajovirheen myötä Kangas pääsi karkuun ja oli lopulta vahvempi vieden mestaruuden. IBD Cyclingin Anniina Hakkarainen oli kilpailussa kolmas.

N18-sarjan mestaruuden vei IK-32:n Wilma Aintila ja M18-sarjan paras oli Tampereen Yrityksen Tomas-Casimir Niemi. N16-mestaruuden voitti EBC:n Aava Thomas ja M16-mestaruuden Rajamäen kehityksen Kasper Borremans.

M40-sarjan paras oli IU:n Pekka Nieminen ja M50-sarjan voitti OTC:n Marko Törmänen. N40-sarjan voitti RSR:n Sanna Mäkinen.