Etusivu / Yleinen / Maantiepyöräilyn aika-ajon Suomen mestarit 2023 ovat Anniina Ahtosalo ja Vladyslav Makogon

perjantai 16.6.2023
sm-tempo 2023

Maantiepyöräilyn SM-aika-ajo on ajettu tänään 16.6. Muhoksella. Kilpailun järjestäjä on oululainen Terva-ajot ry. Aika-ajon suomenmestaruuksista kisattiin lämpimässä kesäsäässä ja kilpailussa nähtiin kovatasoisia suorituksia. Anniina Ahtosalo uusi viime vuotisen mestaruutensa ja miesten Suomen mestariksi ajoi Vladyslav Makogon.

Sekä miesten että naisten kilpailut ratkesivat hyvin pieniin eroihin. Anniina Ahtosalo (Korson Kaiku) voitti vain kahden sekunnin erolla toiseksi tulleen Lotta Henttalan (Porin Tarmo). Kolmanneksi ajoi TriathlonSuomen Minna Koistinen. U23-naisissa voittoon ajoi Ursula Lindén.

U19-naisten kilpailun voittajaksi ajoi Korson Kaiun Viivi Turpeinen. Heidi Antikainen (CCH ajoi toiseksi vain reilun sekunnin erolla ja Porin Tarmon Emilia Holmila tuli kolmanneksi.

Miesten kilpailun ensimmäinen kierros oli hyvin tasainen Riku Övermarkin (Jurvan Voima), Trond Larsenin (IK-32), Vladyslav Makogonin (GIF) ja Markus Auvisen (IK-32) kesken, sillä kaikkien neljän kierrosajat olivat vain kolmen sekunnin sisällä toisistaan. Toisen kierroksen jälkeen kärkikaksikko oli jo selvillä. Kolmas sija ratkesi tiimikavereiden Larsenin ja Auvisen kesken kolmannella kierroksella Trond Larsenin eduksi.

Miehet U23-kilpailussa nopeimman ajan ajoi Severi Savukoski (GIF). Toiseksi sijoittui Jurvan Voiman Filip Skuthälla ja kolmanneksi Anton Skutnabb (CCH). U19-miehissä suomenmestaruus meni SKB racingin Kasper Borremansille. Toiseksi ajoi Valtteri Terhelä (Korson Kaiku) ja kolmanneksi Nicolas Grönlund (CCH).

Paraluokissa MH1-luokassa voittoon ajoi odotetusti Teppo Polvi (Pyörärinki). MH3-luokassa mestaruuden vei Hyvinkään Pyöräilijöiden Marko Kovalainen. WB 21-luokassa ajoi Pauliina Hatunen (PVCC) tandem-pilottinsa Tiina Niemisen kanssa.

Katso aika-ajon suomenmestaruuskilpailuiden kaikki tulokset tästä.

Lämpimät onnittelut kaikille SM-mitalisteille!

Miesten ja alle 23-vuotiaiden miesten matkana oli 32,4 kilometriä, kun taas naisten, U23- ja U19-sarjojen sekä paraluokkien kilpailumatka oli 21,6 kilometriä. U19-naiset ajoivat 10,8 kilometriä. Reitti oli kaikilla sama 10,8 kilometrin pituinen Montan kierros, jota ajettiin 1–3 kierrosta. Kilpailussa oli mukana yhteensä noin 60 ajajaa.

Lauantaina 17. kesäkuuta kello 10 alkaen käydään yhteislähtöiset maantieajot. Kilpailu käynnistyy Montan leirintäalueelta, ja reitti on identtinen perjantain Montan kierroksen kanssa. U19-miesten matka on 119 kilometriä eli 11 kierrosta. Naisten lähdössä kilpailevat Elite-sarjan lisäksi myös U23- ja U19-luokat. Muiden sarjojen kilpailumatka on 119 kilometriä, paitsi U19-naisilla, joiden matka on 65 kilometriä eli kuusi kierrosta. Paraluokat ajavat mukautetun matkan, joka on 43 kilometriä eli neljä kierrosta. Palkintojenjako tapahtuu perjantain tapaan Montan leirintäalueen kisakeskuksessa.

Sunnuntaina 18. kesäkuuta kello 10 alkaen on miesten maantiemitaleiden vuoro. Kilpailumatka on 192 kilometriä. Alle 23-vuotiaat miehet kilpailevat samassa lähdössä. Palkintojenjako tapahtuu sunnuntaina Muhoksen Tähtiareenalla osoitteessa Muhostie 5.