Etusivu / Uutiset / Joonas Henttala miesten maantieajon Suomen mestariksi

Joonas Henttala miesten maantieajon Suomen mestariksi

sunnuntai 20.6.2021

Maantiepyöräilyn SM-kilpailujen päätöspäivänä ratkottiin miesten Suomen mestaruusmitalit. Tiukassa taistelussa Suomen mestaruuden voitti IBD Cyclingin Joonas Henttala. Akilles Green Teamin Ukko Peltonen otti hopeaa ja saman seuran Antti-Jussi Juntunen pronssia.

Miesten maantiekilpailu ajettiin paahteisessa säässä Vantaan Hakunilassa. 171 kilometrin kilpailussa kierrettiin 14,3 kilometrin lenkkiä. Kilpailu lähti käyntiin vauhdikkaasti ja jo alkuvaiheessa iso ryhmä pääsi irtiottoon. Kilpailun alusta lähtien ajettiin kovaa ja kuuma sää yhdessä vaativan reitin kanssa harvensi kilpailijajoukkoa.

Kilpailun edetessä kärkiryhmäksi muodostui liki 20 pyöräilijän joukko, josta lopulta Joonas Henttala ja Ukko Peltonen pääsivät irti. Kaksikko teki yhdessä töitä ja kasvatti eroa seuraajiin. Lopulta Henttala oli parempi ja vei voiton.

– Paita tuntuu älyttömän hyvältä, olen yrittänyt tätä todella kauan. Hyvän olon tunnetta lisää, että on ollut vaikea vuosi. Pistin kaiken energian tähän päivään. Nyt oli SM-kilpailujen arvoinen reitti, jossa päästiin ajamaan kunnon kisa. Odotin ratkaisua loppuun, jossa pääsin kuittaamaan voiton. Kaikki kunnia myös Ukolle, joka on todella vahva kaveri, Henttala sanoi.

Henttalalle SM-kulta oli ensimmäinen. Jo vuosia ammattilaisena ajanut Henttala voitti 171 kilometrin kilpailun ajalla 4.04,32.

Ukko Peltonen kuittasi hopean ja Antti-Jussi Juntunen nousi pronssille. Akilles Green Teamin Juntunen voitti samalla myös U23-kilpailun. U-23 sarjan hopealle ajoi Akilles Green Teamin Jaakko Sillankorva ja pronssille IK-32:n Markun Knaapi.