Etusivu / Uutiset / Infotilaisuus yläkoululeirit 2023/2024

Infotilaisuus yläkoululeirit 2023/2024

keskiviikko 8.3.2023

Suomen Pyöräily järjestää infotilaisuuden keskiviikkona 22.3.2023 18.00-19.00 Teamsin kautta. Linkki julkaistaan Suomen Pyöräilyn verkkosivuilla tiistaina 21.3.2023.

Paikalla tilaisuudessa on mahdollisuuksien mukaan yläkoululeirityksiin osallistuneita valmentajia ja oppilaitosten edustajia.

Suomen Pyöräilyn maajoukkuepolun alku, yläkoululeirit, järjestetään syksystä 2023 alkaen Rovaniemellä Santasportin urheiluopistolla ja Pajulahden urheiluopistolla.

Yläkoululeiritykset ovat osa maajoukkuepolkua, jonka tarkoitus on auttaa nuoria kasvamaan urheilijoiksi. Leiritykset ovat Suomen Olympiakomitean koordinoima ja hyväksymä leiritysmalli, jonka järjestävät yhteistyössä urheiluopistot, urheiluakatemiat ja lajiliitot. Yläkoululeirien tavoitteena on auttaa huipulle pyrkiviä urheilijoita ja heidän valmentautumistansa sekä tukea urheilijoiden opiskelua.  

Leirien aikana nuoret saavat opetusta liiton lajivalmentajilta sekä urheiluopistojen valmentajilta ja opettajilta. Leirit järjestetään yhteistyössä koulujen kanssa ja nuoret tekevät koulutehtäviä leirien aikana. Asenne ja motivaatio kehittyä urheilijana ovat kriteerit, joiden mukaan pyöräilijät valitaan leirille. Lukuvuoden aikana järjestetään neljä leiriviikkoa molemmilla urheiluopistoilla. 

Rovaniemellä kestävyyslajit (maasto, cx & maantie) harjoittelevat monipuolisesti lajitaitoja loistavissa harjoitusolosuhteissa ja -maastoissa. Santasportin olosuhteet tarjoavat mahdollisuuden yhdistää lajinomaisen harjoittelun ja yleistaitoharjoittelun opiskelun ohessa. 

Pajulahdessa yläkoululeireillä samassa harjoitusryhmässä harjoittelevat kestävyyslajien (maasto, cx & maantie) lisäksi nopeus- ja taitolajien (BMX, DH, ratapyöräily) urheilijat. Harjoittelussa huomioidaan urheilijoiden lajinomaisia vaatimuksia yhdistäen ne yhteiseen yleistaitoharjoitteluun.   

Kaikilla leiriviikoilla noudatetaan Suomen Pyöräilyn valmennuslinjoja yleisliikuntataitojen, lajinomaisten kilpailutaitojen ja lajinomaisten fyysisten ominaisuuksien harjoittelussa. Leirien painopisteet ovat harjoittelun lisäksi elämäntaitojen kehittämisessä, koulussa ja opiskelussa, sekä nuoren urheilijan hyvän päivän muodostumisessa.

Lisätietoja Suomen Pyöräilyn valmennuspäällikkö Mika Simolalta mika.simola@pyoraily.fi