Etusivu / Uutiset / Hallitus esittäytyy: Hannu Airila

Hallitus esittäytyy: Hannu Airila

perjantai 9.9.2022

”Olen yksi hallituksen uusista jäsenistä ja hallitustaivalta on takana nyt 1,5 vuotta. Oma urheilutaustani on suunnistuksen puolelta, jossa olen kilpaillut maajoukkuetasolla vuosina 2010-2018. Vaikka suunnistus on yksilölaji, liittyvät parhaat muistot urheilu-uran ajalta yhteisleireihin ja -harjoituksiin, joissa on päässyt laittamaan itsensä likoon sataprosenttisesti. Aloitin suunnistuksen kotikaupunkini Keravan Urheiljoiden väreissä ja vaihdoin inttivuoden aikana seuraa joensuulaiseen Kalevan Rastiin, jota olen edustanut tähän päivään asti. Olen lähtöisin Keravalta, opiskelin kauppatieteitä Joensuussa ja olen asunut viimeiset vuodet Kuopiossa. Heinäkuussa muutimme perheen kanssa Vuokattiin, jossa aloitin urheiluakatemian suunnistusryhmän valmentajana.

Pyöräily maantiellä ja maastossa on aina kuulunut osaksi harjoitteluani. Pyöräily tuo hyvää vastapainoa juoksupainotteiseen harjoitteluun, ja nautin siitä, kun pyörän selässä pääsee tutustumaan uusiin reitteihin ja maisemiin. Suosikkireittejäni ovat kangasmaastojen hyväpohjaiset neulaspolut, joissa pääsee kokemaan ajamisen nautintoa täysillä.

Suurin kosketuspintani pyöräilyyn on tullut Tahko MTB -tapahtuman kautta. Ajoin Tahkon 60 km matkan läpi kisassa vuonna 2017 ja hyvin järjestetty tapahtuma teki hyvän vaikutuksen. Vuodesta 2019 lähtien olen toiminut Tahko MTB:n tapahtumapäällikkönä ja pääsen sillä sektorilla vaalimaan ja kehittämään suomalaista klassikkotapahtumaa.
Suomen Pyöräilyn hallituksessa tavoitteenani on tuoda tapahtumiin liittyvää osaamista myös seurojen ja muiden tapahtumien käyttöön. Uskon, että yhdessä pitkäjänteisesti asioita tekemällä saamme hyviä asioita aikaiseksi!”

Hannu Airila