Etusivu / Yleinen / BMX-kuskeille menestystä Euroopan cupissa Latviassa

BMX-kuskeille menestystä Euroopan cupissa Latviassa

sunnuntai 7.5.2023
BMX Valmiera Niilo Heikkinen

Joukko suomalaisia BMX-ajajia on kilpaillut viikonloppuna Latvian Valmierassa Euroopan cupin osakilpailussa. Valmierassa on mukana noin 560 osallistujaa 21 maasta. Samalla radalla ajetaan EM-kilpailut vuonna 2025. Vielä tämän vuoden syyskuussa Valmierassa pidetään myös PM-kisat. Mukana Valmieran osakilpailussa olivat seuraavat kuskit:

• Vili Laukkanen (TaBC)

BMX:n Suomen mestari Antti Laakkonen on keväisen loukkaantumisensa vuoksi mukana valmentajan roolissa. Kuvassa Antin lisäksi Eemil Iso-Markku, Vili ja Aku Laukkanen, Riina Pietilä, Max Jaatinen ja Joakim Virta.

Emil Iso-Markku (BMXH) ajoi lauantaina hienosti toiseksi B12-sarjassa ja Diana Sittnikow kolmanneksi N17+ -sarjassa. Muita hienoja suomalaissuorituksia lauantailta olivat semifinaalipaikat: Joakim Virta B10 (BMXH), Vili Laukkanen B11 (TaBC) ja Niilo Heikkinen B15/16 (BMXH). Monella suomalaisajajalla oli kisaan lähdettäessä vasta hyvin vähän rata-ajoa alla, koska Suomen radat saatiin talven jäljiltä kuntoon vasta huhtikuun loppupuolella. Tämä näkyi osalla varovaisena ajona. Onneksi kaksipäiväisessä kilpailussa oli vielä toinen mahdollisuus.

Emil Iso-Markku (BMXH) ajoi lauantaina hienosti toiseksi B12-sarjassa.

Diana Sittnikow sijoittui kolmanneksi N17+ -sarjassa sekä lauantaina että sunnuntaina.

BMX:n Euroopan cupin toisen päivän jättiyllätys oli Niilo Heikkisen podium! Kolmanneksi ajanut Niilo (BMXH, B15/16) ajoi rohkealla taktiikalla jääden ulos ensimmäisellä suoralla ja sukelsi ensimmäisen mutkan ulkoreunalta alas suoraan kolmanneksi toiselle suoralle. Hän piti paikkansa loppuun asti vahvalla ajolla. ”Hyvä ajo oli ja olen yllättynyt itsekin. Nyt vain kovaa treeniä ja pian ykköspallille!” kommentoi Niilo itse menestystään.

Niilo Heikkisen podiumsija sunnuntaina yllätti myös hänet itsensä.

Toinen sunnuntain finalisti pojissa oli Vili Laukkanen (TaBC). B10-sarjassa ajanut Vili voitti semifinaaliinsa, mutta jäi finaalissa kahdeksanneksi. Lauantain kakkonen Emil Iso-Markku kärsi vatsaongelmista, ja jäi sunnuntain semifinaalissa kuudenneksi neljän parhaan lunastaessa paikan finaaliin. Diana Sittnikow uusi sunnuntaina upeasti lauantaisen kolmannen sijansa naiset 17+ -sarjassa. Muut suomalaiset ajoivat sunnuntaina ehjästi, vaikka vauhti ei aivan riittänyt jatkoeriin.

Useimmat kuskeistamme suuntaavat ensi viikonloppuna kisaamaan Tallinnaan, jossa ajetaan Suomen Cupin ensimmäinen osakilpailu Viro-Suomi yhteistyön merkeissä.

Onnittelut kisamenestyksestä ja tsemppiä tuleviin kisoihin!

Kuvat 1 ja 5: Navada Photography