Etusivu / Uutiset / Bäckman miesten maantiepyöräilyn Suomen mestariksi

Bäckman miesten maantiepyöräilyn Suomen mestariksi

sunnuntai 19.6.2022

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut Porvoossa huipentuivat miesten maantiekilpailuun. Kilpailu ratkesi loppukirissä, jonka vei IBD Cyclingin Anders Bäckman.

Porvoon SM-viikonloppu päättyi miesten 178,5 km maantiekilpailuun. Yli 100 pyöräilijää starttasi aurinkoiseen, mutta tuuliseen keliin klo 10. Kilpailussa ajettiin 17 kertaa reilun 10 km reittiä.

Kilpailu sujui ennakko-odotusten mukaisesti ja vauhtia pidettiin heti alusta alkaen.

Ennakkosuosikkina kilpailuun lähtenyt TWD-Länkeniä Suomessa edustava Jaakko Hänninen kärsi alussa rengasrikosta, eikä päässyt irtiottoporukkaan. Kova vauhti kasvatti irtiottoryhmän eroa muihin ja samalla kilpailijajoukkoa harvennettiin kunnolla.

Lopulta viimeiselle 60 kilometrille kilpailun voittoa oli ratkomassa kuuden pyöräilijän ryhmä, joka vielä lopussa kaventui neljään pyöräilijään. Loppukirissä voiton vei kokenut konkari IBD Cyclingin Anders Bäckman.

-Lähdin kilpailun alkuvaiheessa irtiottoon mukaan, vaikka se ei alkuperäinen suunnitelma ollutkaan. Ryhmä harventui ja viimeisillä kierroksilla oli kovia iskuja, mutta ratkaisu jäi loppusuoralle. Kiri lähti yllättävän hyvin ja lopputulos oli paras mahdollinen, Bäckman kertoi.

Bäckmanin loppuaika 178,5 km reitillä oli 4.08,39. Samalla ajalle hopealle kiri Jurvan Voiman Riku Övermark ja kolmanneksi Porvoon Akilleksen Antti-Jussi Juntunen.

Knaapi U23-mestariksi

U23-mestaruuksista ajettiin samassa lähdössä. Mestaruuden vei IK-32:n Markus Knaapi. Hopealle ajoi Porvoon Akilleksen Jaakko Sillankorva. Pronssille ajoi TWD-Länkenin Axel Källberg.

Viikonloppu oli Knaapille onnistunut, sillä perjantaina hän voitti aika-ajon SM-kultaa sekä yleisessä että U23-sarjassa.