Etusivu / Uutiset / Antti-Jussi Juntunen on maantiepyöräilyn miesten Suomen mestari

Antti-Jussi Juntunen on maantiepyöräilyn miesten Suomen mestari

sunnuntai 18.6.2023
a-j juntunen maantiepyöräilyn sm

Antti-Jussi Juntunen (Porvoon Akilles) on ajanut maantiepyöräilyn miesten Suomen mestariksi tänään Muhoksella. Kilpailu ratkesi loppukirissä Antti-Jussi Juntusen ja Oskari Kolehmaisen (TWD-Länken) kesken. Kolmanneksi kilpailussa ajoi Turun Urheiluliiton Axel Källberg.

Yli neljä tuntia kestäneessä kilpailussa nähtiin monenlaisia jännittäviä hetkiä ja irtiottoja eri kokoonpanoilla. Pisimpään kestäneessä irtiotossa oli mukana kahdeksan ajajaa, mutta pääjoukko saavutti jokaisen irtioton ja lopulta Muhoksen Montasta lähdettiin viimeiselle kierrokselle kohti Muhoksen keskustaa varsin yhtenäisen porukan voimin.

Maalimäkeä kohti tultaessa A-J Juntunen ja Oskari Kolehmainen ajoivat rohkeasti viimeisen mutkan ja pääsivät kirimään maalimäkeen. Hienolla venytyksellä A-J sai pyöränsä ensimmäisenä yli maaliviivan ja voitto oli senttipeliä.

Kuva: Verneri Savukoski

Naisten voittajan tapaan, A-J:llekaan voitto ei ollut ensimmäinen, sillä hänellä on hallussaan maantieajosta Suomen mestaruus vuodelta 2020 sekä U23-mestaruus vuodelta 2019, 2020 ja 2021.

U23-miehet

Toiseksi koko kilpailussa ajanut Oskari Kolehmainen sai samassa kilpailussa miesten eliten hopeamitalin lisäksi U23-kultamitalin. Toiseksi U23-sarjassa sijoittui Axel Källberg eli hänkin on tänään kahden mitalin mies. Kolmanneksi sijoittui Tampereen Yrityksen Tomas-Casimir Niemi. Koko päivä oli nuorten miesten juhlaa, sillä mitalisteista vanhin A-J Juntunenkin on vain 24-vuotias.

Katso kaikki tulokset täältä.

Kiitokset maantiepyöräilyn SM-kilpailut järjestäneelle seuralle, oululaiselle Terva-ajot ry:lle.

Artikkelikuva: Verneri Savukoski