Etusivu / Uutiset / Akilles Green Team tiedottaa: Viikonloppuna 17.-19.6. Maantiepyöräilyn SM-kisat Porvoossa seitsemäntoista vuoden tauon jälkeen

Akilles Green Team tiedottaa: Viikonloppuna 17.-19.6. Maantiepyöräilyn SM-kisat Porvoossa seitsemäntoista vuoden tauon jälkeen

maanantai 13.6.2022

Porvoolaisittain tulossa harvinaista herkkua, kun SM-kisat ajetaan perinteisen Porvoon Ajon yhteydessä pitkästä aikaa. Kisa alkaa perjantaina aika-ajopäivällä, jolloin kaikkien sarjojen tempot ajetaan. Lauantaina on naisten ja nuorten maantieajo. Sunnuntai huipentuu yhdistettyyn miesten, 23-vuotiaiden Suomen mestaruuskilpailuun ja Porvoon Ajoon.

Suomenmestaruuskilpailut juhlistavat Akilleen 120-vuotisjuhlavuotta. Maantiekilpailut ajetaan erittäin vaativalla kymmenen kilometrin mittaisella radalla. Akilles Green Teamin päävalmentaja Kari Myyryläisen mukaan rata on erittäin tekninen useine terävine nousuineen ja tiukkoine mutkineen.

  • ”Vanhankaupungin läpi menevä erittäin tekninen osuus tulee repimään joukon jo ensi kierroksilla nopeasti pitkäksi nauhaksi, joka jatkuu moottoritien takaiselle hiekkatieosuudelle. Vasta Myrskyläntien ja Tarmolan pätkä aina maalialueelle saakka voi kasata porukkaa uudelleen. Miesten kisassa pitkä matka ja rasittava rata tarkoittana sitä, että vain pienempi osa ajajista kestää maaliin saakka. Kyseessä on raaka kisa, vain kovimmat kestävät leikin,” pohdiskelee päävalmentaja Myyryläinen.
  • ”Yleisön kannalta rata on todella herkullinen, se tuo kilpailijat vartin välein yleisön nähtäville maali- ja lähtöalueelle,” kertoo ratamestari Päivi Karhu, ja jatkaa ”Porvoo on Suomen kilpapyöräilyn pääkaupunki, meille on kunnia-asia, että rata on vaativa.”

Aika-ajoa voi myös seurata lähtö- ja maalialueelta, sillä aika-ajon lähtö ja päätös on samassa paikassa. Aika-ajomatkan pituus vaihtelee sarjoittain. Perjantaina aika-ajot alkavat klo 12:00. Lauantaina naiset starttaavat maantieajoon klo 10:00 ja pojat U19 klo 13:00. Sunnuntain miesten ja U23-lähtö tapahtuu klo 10:00.

Kilpailujen tärkeät koordinaatit, lähtö- ja maalialue sijaitsee Porvoossa Jernbölentiellä Tapani Löfvingin kadun risteyksen kohdalla. Maalialueelle tulee myös jättinäyttö, josta kisan seuraaminen on helppoa. Paikalla on yleisöä varten loistavaa mainetta maistuvalla ruoallaan saavuttaneen Tasten ravintola herkullisine lounaineen sekä Akilleen kioski, josta saa kahvia, virvokkeita ja makkaraa. Paikalla on helppo viettää vaikka koko päivän kisoja seuraten.

Maantieajon ratakierros

Lisätietoja:

Akilles Green Teamin Päävalmentaja Kari Myyryläinen, p. 050 548 5237

SM-kilpailujen kilpailunjohtaja Mathias Hannus, p. 050 376 0564

Ratamestari Päivi Karhu, p. 040 596 1065

Akilles Green Team viestintä Ari Långsjö, p. 050 506 5700