Etusivu / Tapahtumat / Master Cup / Master Cup – Aika-ajokilpailut

Master tempo-cup tarjoaa aika-ajokisailua ikäryhmäsarjoissa. Mastereiden tempo-cupin osakilpailut koostuvat kilpailukalenterin kansallisista aika-ajokisoista, ja mukana on myös yksi Suomessa järjestettävä UCI aika-ajokilpailu. Tervetuloa mukaan kilpailemaan sekä nykyiset mastersit että täysin uudet kisaajat!

Master Tempo Cup -säännöt

Masterkilpailuissa noudatetaan virallisia maantiekilpailujen sääntöjä (Suomen Pyöräily ry sääntökansio/Osa II/Maantie) ja kisajärjestelyistä vastaavat järjestävät seurat. Mastereiden tempo-cupin osakilpailut koostuvat kilpailukalenterin aika-ajokisoista.

 

 • Master tempo-cupin muodostaa alustavasti 6 (n) osakilpailua, joista yksi on ikäluokkien Suomenmestaruuskilpailu (iSM).
 • Master tempo-cupissa loppupisteisiin lasketaan mukaan kauden 5 (n-1) parasta kilpailua.
 • Jos kisakalenterista peruuntuu jokin osakilpailu, vähennetään myös kokonaispisteisiin laskettavista yksi kilpailu. Vastaavasti jos kilpailukalenteriin tulee nyt vahvistettujen aika-ajokisojen lisäksi uusi Master tempo-cupin konseptiin sopiva kilpailu, sellainen voidaan nostaa mukaan cupin osakilpailuksi. Tällöin kokonaispisteisiin laskettaviin lisätään myös yksi kilpailu. Etappiajojen lyhyehköjä prologeja ei ole vuonna 2022 otettu mukaan master tempo-cupin osakilpailuiksi.
 • Luokat ja pisteytys lasketaan 5 vuoden välein niin miehillä kuin naisillakin
 • Jos aika-ajokilpailussa järjestetään ikäluokkasarjojen sijaan esim. kategoriasarjat 2, 3 ja 4, tulee kilpailijan Master tempo -cupiin osallistuakseen ilmoittautua ikäsarjansa mukaan kilpailusarjoihin seuraavasti:
  – M55 ja nuoremmat, kategoria 2
  – M60 ja M65, kategoria 3
  – M70 ja vanhemmat, kategoria 4.
  Tällä varmistetaan, että kilpailija polkee oikean pituisen matkan. Jos on ilmoittautunut muuhun kuin edellä esitettyyn ikänsä mukaiseen kategoriasarjaan, kilpailijalle ei voida laskea kyseistä osakilpailusta cup-pisteitä, jos kategoriasarjassa, jossa kilpailija on kilpaillut, on ajettu eri mittainen matka kuin edellä osoitetussa kategoriassa.
 • Palkitseminen: luokkien cup-voittajat palkitaan kauden päätteeksi diplomilla (Suomen Pyöräily). Kilpailuissa lähtöjen kolmelle parhaalle mitalit tai muu järjestäjän valitsema palkinto.

Pisteiden lasku

Tempo cup

Pistelasku toteutetaan alla olevalla mallilla

 • Pisteet: parhaat 20 osallistujaa saavat pisteitä seuraavasti: 25, 22, 20, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2. Lisäksi jokainen maaliin ajanut saa yhden pisteen.
 • 5 (n-1) parasta kisaa lasketaan mukaan cupin loppupisteisiin

Tänä vuonna kaikista kilpailuista saa pisteet samalla laskutavalla (eikä esim. iSM aika-ajoista pisteitä koroteta 1,5-kertaisiksi). Tällä tavalla kaikki kilpailut ovat samanarvoisia, mikä toivottavasti lisää osanottoa myös ”pienemmissä” kisoissa.

Master tempo-cup vastaa cupin pistelaskusta kisajärjestäjien ilmoitusten perusteella. Kisajärjestäjiä pyydetään toimittamaan tulokset muiden tulospalvelujen lisäksi myös Master tempo-cupille. Tulokset on tilastoitava luokittain. Tulokset ja pistetilanne jokaisen kilpailun jälkeen julkaistaan ainakin Masterjaoksen facebook sivuilla ja lopputulokset myös Suomen Pyöräilyn verkkosivuilla.

 

 • Master sarjaluokat viime vuosien tapaan, naiset: N30, N40, N50. Miehet: M40, M45, M50, M55, M60, M65, M70, M75, M80. ism-kisoissa N30, N40, N50, M30, M40, M45, M50, M55, M60, M65, M70, M75, M80.
 • Huom! Vaikka kilpailussa ei järjestettäisi kaikkia master-sarjoja viiden vuoden välein (esim. Ilpon tempossa perinteisesti sarjat M40, M50, M60), pyritään Master tempo-cupin pisteet kuitenkin laskemaan kaikille osallistujille oikean ikäsarjansa mukaisesti. Tämä vaatinee jonkin verran salapoliisityötä ja mahdollisesti myös apua kilpailijoilta.

Kilpailukalenteri 2022

 

 1. Länsi-Uudenmaan tempo, Mustio 14.5.2022
 2. Ilpon tempo, Ulvila 26.5.2022
 3. Lapinkylän tempo 5.6.2022
 4. Kauhajoki tempo 2.7.2022
 5. Tour Lakeland/UCI aika-ajo, Lahti 22.7.2022
 6. iSM aika-ajot, Oulu 6.8.2022

Master tempo-cupissa loppupisteisiin lasketaan mukaan kauden 5 (n-1) parasta kilpailua.
Jos kisakalenterista peruuntuu jokin osakilpailu, vähennetään myös kokonaispisteisiin laskettavista yksi kilpailu. Vastaavasti jos kilpailukalenteriin tulee vahvistettujen aika-ajokisojen lisäksi uusi tempo-cupin konseptiin sopiva kilpailu, sellainen voidaan nostaa mukaan cupin osakilpailuksi. Tällöin kokonaispisteisiin laskettaviin lisätään myös yksi kilpailu.