Maantie Cup 2022

Maantie Cup on kansallinen maantiepyöräilyn kilpailusarja. Vuonna 2022 Maantie Cupissa ajetaan seitsemän osakilpailua kuudella eri paikkakunnalla. 

Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n, Suomen Pyöräily ry:n, Maantie Cupin sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän antamia kilpailumääräyksiä.

Maantie Cupissa kilpaillaan N-Elite ja M-Elite -kilpaluokissa.
Tapahtuman yhteydessä ajetaan myös N/M 18 ja U23 luokat.

Osakilpailut

Päivämäärä  Osakilpailu
17.4.2022 Lattomeri ajo, Pori
24.4.2022 Simo Klimscheffskijn muistoajo, Turku
22.5.2022 Rosendahl GP, Tampere
9.7.2022 SM Kortteli, Jurva
10.7.2022 Jurva maantie, Jurva
20.-21.8.2022 Syysetapit, Kankaanpää
20.8.2022 Taatila GP, Lieto PERUTTU
27.8.2022 3. Helsinki Velotour race, Espoo

 

Osanotto-oikeus

Maantie Cupin kilpailuun osanotto-oikeus on niillä ajajilla, joilla on sääntöjen mukainen voimassa oleva kilpailulisenssi. Ajajanpitää käyttää lähdöissä enimmillään niitä välityksiä, jotka sääntöjen mukaisesti ovat suurimmat sallitut välitykset siinä luokassa, jossa hän lisenssin mukaan ajaa.

Myös ulkomaalaiset ajajat voivat osallistua cup-kilpailuun, ja heidän osakilpailuissa saavuttamat pisteet huomioidaan myös kokonaiskilpailussa.

Maantie Cup -tulokset

Lattomeriajo 17.4.2022 Pori

Rosendahl GP 22.5.2022 Tampere

SM Kortteli 9.7.2022 Jurva

Jurva maantie 10.7.2022 Jurva

Syysetapit 20.-21.8.2022 Kankaapää

Taatila GP 20.8.2022 Lieto PERUTTU

3. Helsinki Velotour race 27.8.2022 Espoo

Maantie Cupin osakilpailujen tulokset listataan sivulle mahdollisimman pian, kun tuloslistan linkki on julkaistu Pyöräilyn Tulospalvelu Kari Mäkisen sivustolla

Maantie Cupin pistetaulukko

Pisteet osakilpailuista jaetaan sijoittumisen perusteella lähdöittäin (N/M-elite)

Viimeisessä kilpailussa sovelletaan korotettuja pisteitä 1 pv-ajon osalta 3 ensimmäisen sijan kohdalla ja etappikilpailun osalta 5 ensimmäisen kohdalla.

Maantie Cup -kilpailuinfo

Kilpailuinfosta löydät viimeisimmät Maantie Cup -kilpailuiden tiedot.

Kilpailu- ja maalialue

Maalikaari sekä liiton yhteistyökumppaneiden materiaalit tuodaan kilpailupaikalle liiton toimesta. Liiton puolesta paikalla on myös henkilö, joka opastaa järjestäjää maalialueen rakentamisessa. Maalialueen rakentamiseen/purkamiseen tarvitaan 2 henkilöä noin 2 tunnin ajaksi järjestäjän puolelta. Katsoja/kilpailijaturvallisuuden takaamiseksi maalikaarta edeltävä osa maalisuorasta pitää aidata vähintään 30 metrin matkalta ja maalikaaren jälkeen vähintään 10 metrin matkalta.

Poikkeuksista yllä kuvatusta ohjeesta sovittava erikseen liiton kanssa.

Media

Liiton puolesta paikalla voi olla kuvausryhmä, jos kilpailusta on mahdollista saada kuvaa Urheiluruutuun. Järjestäjän tulee avustaa kuvausryhmää kuvausseinän pystyttämisessä. Seinän pitää olla kuvauskäytössä 1 tunti ennen kilpailun lähtöä ja 1 tunti kilpailun jälkeen.

Liitto huolehtii sosiaalisesta mediasta ja muusta mediasta kuten tiedotteista.

Palkinnot

Palkinnot SCC-kokonaiskilpailun voittajille (N/M-elite)

  1. sija 1000
  2. sija 600
  3. sija 300

Osakilpailujärjestäjä voi halutessaan palkita osallistujia omilla palkinnoilla kuten esimerkiksi kirikilpailupalkinto jne.

Kilpailuasut

Jos urheilija kuuluu oman seuransa lisäksi Suomen Pyöräilylle rekisteröityyn joukkueeseen, tulee urheilijan ajaa joukkueen kilpailuasulla. Muuten kilpailuasuna pitää olla seuran virallinen kilpailuasu.

Ajanotto

Suositus on, että kilpailussa käytetään Chip- ajanottoa sekä maalikameraa (pakollinen). Järjestäjän on varmistettava, että tulokset ovat valmiina viimeistään 15 min maaliin saapumisen jälkeen.

Mainokset

Maaliin tullessa maalisuoran oikea sisäpuoli 20 metrin matkalta ennen maalia ja 10 metriä maalin jälkeen on varattu liiton yhteistyökumppaneille. Muu aita-alue on järjestäjän käytössä.

Poikkeuksista yllä kuvatusta ohjeesta sovittava erikseen liiton kanssa.

Poikkeukset

Mikäli järjestäjällä on erityisvaatimuksia tai -toiveita, pitää niistä sopia erikseen liiton kanssa hyvissä ajoin ennen kilpailua.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksut ovat järjestäjän vapaasti päätettävissä.

Huoltoautot

Jokainen joukkue voi asettaa itselleen huoltoauton. Huoltoautojen järjestys määritellään cupin kokonaiskilpailutilanteen mukaan siten, että parhaiten sijoittuneen auto on ensimmäisenä ja muut kilpailutilanteen mukaan. Kilpailun järjestäjä voi kuitenkin valita myös autojen järjestyksen määrittämismenetelmäksi arvonnan.

Muuta infoa

Järjestäjän tulee julkaista kilpailuohjeet/tekninen opas viimeistään 7 vrk ennen kilpailua, ja järjestäjä lähettää tiedot myös kilpailun ylituomarille.

Seuran edustajan tai joukkueenjohtajan osallistuminen joukkueenjohtajien kokoukseen on pakollista. Joukkueenjohtajan kokous on pidettävä viimeistään 60 min ennen lähtöä.

Jokaisen joukkueen huolto auton kuljettajalla on oltava joukkueenjohtaja/huoltajalisenssi.

Jokaisessa huoltoautossa on oltava kilpailuradio.

Cup kilpailuun osallistuva juniorilla on oltava oma lisenssiluokkansa välitykset.

Järjestäjän vastuulla on myös pitää huolta siitä, että Suomen hallituksen, ELY:n, AVI:n  ja THL-ohjeistusta Koronavirukseen liittyen noudatettaan kilpailualueella ja kilpailualue on suunniteltu siten, että ohjeistus on huomioitu. 

Lisätietoja Maantie Cupista

Ilpo Kyllönen
Kilpailuvastaava
ilpo.kyllonwn@gmail.com

Kalle Kotiranta
Tiedottaja
kalle.kotiranta@pyoraily.fi