Kultainen Kampi Cup Logo

Maantie Cup 2023

Maantie Cup on kansallinen maantiepyöräilyn kilpailusarja. Vuonna 2023 Maantie Cupissa ajetaan seitsemän osakilpailua seitsemällä eri paikkakunnalla. 

Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n, Suomen Pyöräily ry:n, Maantie Cupin sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän antamia kilpailumääräyksiä.

Maantie Cupissa kilpaillaan N-Elite ja M-Elite -kilpaluokissa.
Tapahtuman yhteydessä ajetaan myös N/M 18 ja U23 luokat.

Osakilpailut

Päivämäärä  Osakilpailu
16.4.2023 Lattomeriajo, Pori
22.4.2023 TS Kortteli, Turku*
23.4.2023 Simo Klimscheffskin muistoajo, Turku*
14.5.2023 Rosendahl GP, Tampere
28.5.2023 Kauhajoki maantie, Kauhajoki
4.6.2023 Jurva maantie, Jurva
20.8.2023 Porvoon ajot, Porvoo
26.8.2023 4. Helsinki Velotour Race, Espoo

 

Osanotto-oikeus

Maantie Cupin kilpailuun osanotto-oikeus on niillä ajajilla, joilla on sääntöjen mukainen voimassa oleva kilpailulisenssi. Ajajanpitää käyttää lähdöissä enimmillään niitä välityksiä, jotka sääntöjen mukaisesti ovat suurimmat sallitut välitykset siinä luokassa, jossa hän lisenssin mukaan ajaa.

Myös ulkomaalaiset ajajat voivat osallistua cup-kilpailuun, ja heidän osakilpailuissa saavuttamat pisteet huomioidaan myös kokonaiskilpailussa.

 

*TS kortteli ja Simo Klimscheffskin muistoajo on yhteiskilpailu pisteillä, kokonaistulokset lasketaan Cupin pisteisiin 1,5 kertaisena.

Maantie Cupin pistetaulukko

Pisteet osakilpailuista jaetaan sijoittumisen perusteella lähdöittäin (N/M-elite)

Viimeisessä kilpailussa sovelletaan korotettuja pisteitä 1 pv-ajon osalta 3 ensimmäisen sijan kohdalla ja etappikilpailun osalta 5 ensimmäisen kohdalla.

Maantie Cup -kilpailuinfo

Kilpailuinfosta löydät viimeisimmät Maantie Cup -kilpailuiden tiedot.

Kilpailu- ja maalialue

Maalikaari sekä liiton yhteistyökumppaneiden materiaalit tuodaan kilpailupaikalle liiton toimesta. Liiton puolesta paikalla on myös henkilö, joka opastaa järjestäjää maalialueen rakentamisessa. Maalialueen rakentamiseen/purkamiseen tarvitaan 2 henkilöä noin 2 tunnin ajaksi järjestäjän puolelta. Katsoja/kilpailijaturvallisuuden takaamiseksi maalikaarta edeltävä osa maalisuorasta pitää aidata vähintään 30 metrin matkalta ja maalikaaren jälkeen vähintään 10 metrin matkalta.

Poikkeuksista yllä kuvatusta ohjeesta sovittava erikseen liiton kanssa.

Media

Liiton puolesta paikalla voi olla kuvausryhmä, jos kilpailusta on mahdollista saada kuvaa Urheiluruutuun. Järjestäjän tulee avustaa kuvausryhmää kuvausseinän pystyttämisessä. Seinän pitää olla kuvauskäytössä 1 tunti ennen kilpailun lähtöä ja 1 tunti kilpailun jälkeen.

Liitto huolehtii sosiaalisesta mediasta ja muusta mediasta kuten tiedotteista.

Palkinnot

Palkinnot Maantie Cup -kokonaiskilpailun voittajille (N/M-elite)

  1. sija 1000
  2. sija 600
  3. sija 300

Osakilpailujärjestäjä voi halutessaan palkita osallistujia omilla palkinnoilla kuten esimerkiksi kirikilpailupalkinto jne.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksut ovat järjestäjän vapaasti päätettävissä.

Kilpailuasut

Jos urheilija kuuluu oman seuransa lisäksi Suomen Pyöräilylle rekisteröityyn joukkueeseen, tulee urheilijan ajaa joukkueen kilpailuasulla. Muuten kilpailuasuna pitää olla seuran virallinen kilpailuasu. Seuran tai joukkueen ajoasu tulee ilmoittaa liittoon ennen kilpailuja.

Ajanotto

Suositus on, että kilpailussa käytetään Chip- ajanottoa sekä maalikameraa (pakollinen). Järjestäjän on varmistettava, että tulokset ovat valmiina viimeistään 15 min maaliin saapumisen jälkeen.

Mainokset

Maaliin tullessa maalisuoran oikea sisäpuoli 20 metrin matkalta ennen maalia ja 10 metriä maalin jälkeen on varattu liiton yhteistyökumppaneille. Muu aita-alue on järjestäjän käytössä.

Poikkeuksista yllä kuvatusta ohjeesta sovittava erikseen liiton kanssa.

Huoltoautot

Jokainen joukkue voi asettaa itselleen huoltoauton. Huoltoautojen järjestys määritellään cupin kokonaiskilpailutilanteen mukaan siten, että parhaiten sijoittuneen auto on ensimmäisenä ja muut kilpailutilanteen mukaan. Kilpailun järjestäjä voi kuitenkin valita myös autojen järjestyksen määrittämismenetelmäksi arvonnan.

Jokaisen joukkueen huoltoauton kuljettajalla on oltava joukkueenjohtaja/huoltajalisenssi.

Jokaisessa huoltoautossa on oltava kilpailuradio. 

Joukkueenjohtajat

Seuran edustajan tai joukkueenjohtajan osallistuminen joukkueenjohtajien kokoukseen on pakollista. Joukkueenjohtajan kokous on pidettävä viimeistään 60 min ennen lähtöä. 

Muuta infoa

Järjestäjän tulee julkaista kilpailuohjeet/tekninen opas viimeistään 7 vrk ennen kilpailua, ja järjestäjä lähettää tiedot myös kilpailun ylituomarille.

Cup kilpailuun osallistuva juniorilla on oltava oma lisenssiluokkansa välitykset.

Järjestäjän vastuulla on myös pitää huolta siitä, että Suomen hallituksen, ELY:n, AVI:n  ja THL-ohjeistusta Koronavirukseen liittyen noudatetaan kilpailualueella ja kilpailualue on suunniteltu siten, että ohjeistus on huomioitu. 

Poikkeukset

Mikäli järjestäjällä on erityisvaatimuksia tai -toiveita, pitää niistä sopia erikseen liiton kanssa hyvissä ajoin ennen kilpailua.

Lisätietoja Maantie Cupista

Ilpo Kyllönen
Kilpailuvastaava
ilpo.kyllonwn@gmail.com