Suomen Pyöräily ry, Cycling Finland (Finlands Cykel rf)  jatkaa vuonna 1898 perustetun Suomen Cyklistiliiton perinteitä.

Suomen Pyöräily on jäsenten yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö. Suomen Pyöräily tukee toiminnallaan jäsenten ja niissä toimivien ihmisten toimintaa pyöräilyn, urheilun ja liikunnan parissa koko elämän ajan. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot, kestävä kehitys, tasa-arvo, urheilun reilun pelin periaatteet, huumeiden ja alkoholin vastainen toiminta. Suomen Pyöräilyn tarkoituksena on edistää ja kehittää huippu-, kilpa- ja harrastepyöräilyä sekä olla näiden tarkoitusperien hyväksi toimivien jäsentensä valtakunnallinen keskusjärjestö

Pyöräily on yksi harrastetuimmista liikuntamuodoista. Tilastojen mukaan lajia aktiivisesti harrastaa lähes miljoona suomalaista. Osalle pyöräilyn harrastajista Suomen Pyöräilyn jäsenseurat tarjoavat monipuolisesti pyöräilyyn liittyviä harrastepalveluita.

Suomen Pyöräily ry on pyöräilyliiton UCI:n, Euroopan pyöräilyliiton UEC:n ja Pohjoismaisen pyöräilyliiton NCF:n jäsen.  Suomen Pyöräily ry vastaa jäsenseurojensa ja pyöräilijöiden yhteyksistä kansainvälisiin kilpailuihin, toteuttaa ja valvoo kansallista kilpailutoimintaa niin maantie-, maasto-, BMX-, trial-  ja ratapyöräilyssä.