Suomen Pyöräily ry, Cycling Finland (Finlands Cykel rf) jatkaa vuonna 1898 perustetun Suomen Cyklistiliiton perinteitä. Pyöräilyliitto on vaihtanut nimeään pariin otteeseen, ensin Suomen Pyöräilyliitosta Suomen Pyöräilyunioniksi vuonna 1993, josta vuonna 2016 Suomen Pyöräilyksi. Pyöräilyliitto on vanhin lajiliitto Suomessa.

Suomen Pyöräily on jäsenten yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö, joka tukee jäsenten toimintaa pyöräilyn edistämiseksi yhteiskunnassa. Suomen Pyöräilyn toiminnan perustana ovat vastuullisuus sekä liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Suomen Pyöräilyn tarkoituksena on edistää ja kehittää huippu-, kilpa- ja harrastepyöräilyä sekä olla näiden tarkoitusperien hyväksi toimivien jäsentensä valtakunnallinen keskusjärjestö. Pyöräily on yksi harrastetuimmista liikuntamuodoista ja osalle pyöräilyn harrastajista Suomen Pyöräilyn jäsenseurat tarjoavat monipuolisesti pyöräilyyn liittyviä harrastepalveluita.

Suomen Pyöräily ry on pyöräilyliiton UCI:n, Euroopan pyöräilyliiton UEC:n ja Pohjoismaisen pyöräilyliiton NCF:n jäsen.  Suomen Pyöräily vastaa jäsenseurojensa ja pyöräilijöiden yhteyksistä kansainvälisiin kilpailuihin, toteuttaa ja valvoo kansallista kilpailutoimintaa useissa eri pyöräilyn alalajeissa.