Etusivu / Yleinen / Neljännet e-pyöräilyn MM-kilpailut – Suomella kaksi edustajaa finaalissa

Neljännet e-pyöräilyn MM-kilpailut – Suomella kaksi edustajaa finaalissa

perjantai 25.10.2024

Lauantaina 26.10. ajetaan Abu Dhabissa historian neljännet e-pyöräilyn maailmanmestaruuskilpailut. Suomalaisten edustus on vahva, kun Kasper Borremans ja Teppo Laurio lähtevät haastamaan maailman huippuja. Finaalipaikan ansaitsi myös Minna Koistinen, mutta hän joutui jäämään pois finaalista henkilökohtaisista syistä. Tilalle nousi Teppo Laurio villillä kortilla, joten Suomea edustaa kaksi pyöräilijää lauantain finaalissa.

Kilpailu MyWhoosh-alustalla ja huippuolosuhteissa

MM-kilpailut ajetaan MyWhoosh-alustalla, ja kilpailuun osallistuu 20 e-pyöräilyn maailman parasta miestä ja naista. Finaalit järjestetään paikan päällä Abu Dhabissa, Arabiemiirikunnissa. Reiluuden takaamiseksi kaikki finalistit käyttävät samaa äly-traineria, Elite Justoa, joka tunnetaan huippuluokan tarkkuudestaan – tehomittarin tarkkuus on 1 % sisällä. Tämä takaa tasavertaiset olosuhteet kaikille osallistujille.

Finaalin rakenne ja pistejärjestelmä

Kilpailussa käytettävä pistejärjestelmä tekee siitä arvaamattoman ja jännittävän. Finaalissa kaikki ajajat aloittavat nollapisteistä, ja maailmanmestaruus ratkaistaan kolmen peräkkäisen etapin aikana. Voittaja on se, joka kerää eniten pisteitä näistä kolmesta osakilpailusta. Finaalia varten alustalle on suunniteltu uusi digitaalinen maailma, jossa reitit tähtäävät testaamaan ajajien kaikkia ominaisuuksia. Tämä varmistaa, että kilpailun voittajaksi kruunataan monipuolisin ja taitavin ajaja.

Finaali koostuu kolmesta erillisestä osakilpailusta, joiden pituus vaihtelee 15–25 minuutin välillä:

Sprinttikisa: Ensimmäisessä osassa ajajilla on 15 minuuttia aikaa ajaa nopein aika 300 metrin segmentillä, joka on osa 1,7 kmrataa. Nopein saa suurimmat pisteet.

Toinen ja kolmas osakilpailu: Näissä osakilpailuissa pisteitä jaetaan maaliintulojärjestyksen lisäksi myös kisan eri vaiheissa, joten voittaja selviää vasta, kunnes kaikki pisteet on laskettu yhteen.

    Kilpailumuoto antaa erilaisille ajajatyypeille mahdollisuuden loistaa, sillä voittoon voi yltää monella eri tavalla – sprinttien, kierrosten tai nousujen voittamisen kautta. Pistejärjestelmä pitää jännityksen yllä loppuun saakka.

    Jännitystä loppuun saakka

    E-pyöräilyn MM-kilpailut tarjoavat takuulla draamaa ja jännitystä viimeisiin sekunteihin asti, kun maailman parhaat e-pyöräilijät kilpailevat toisiaan vastaan. Seuraa kilpailua YouTubessa livenä alkaen klo 17 Suomen aikaa.

    Onnea Kasperille ja Tepolle jännittävään ja haastavaan kisaan!

    Lähde: MyWhoosh. Kuvat: MyWhoosh.