Suomen mestari Antti-Jussi Juntunen Akilleen paras pyöräilijä 2020

Erinomaisen kauden ja miesten Suomen mestaruuden Akilleelle ajanut Antti-Jussi Juntunen palkittiin Akilleen viime kauden parhaana pyöräilijänä. Kauden parhaan nuoren pyöräilijän pystin pokkasi häikäisevän kauden ajanut 18-vuotias Leevi Kervinen. Akilles Green Teamin kausi oli erinomainen, joukkue keräsi kaikkiaan häikäisevät 21 Suomen mestaruusmitalia, joista 7 oli kultaisia ja 10 hopeisia. Green Teamin tavoitteena on alkavalla kaudella olla Suomen paras.

Green Teamin Antti-Jussi Juntunen ajoi loistavan kauden Miesten ja U23-ikäisten maantieajon Suomen mestaruuden lisäksi, hän voitti myös miesten cyclocrossin mestaruuden, hopeaa tuli U23-aika-ajossa sekä henkilökohtaisella matkalla että joukkuekilpailussa. Pronssia tuli miesten aika-ajosta.

Juntunen ajaa pääosin tämän kauden virolaisessa continental-tason tallissa Ampler Development Team. Samaan talliin kuuluu myös Green Teamin uusin vahvistus aika-ajon Suomen mestari Ukko Peltonen. Juntunen ja Peltonen ovat jo päässeet avaamaan kautensa Sloveniassa ja Kroatiassa. Ensimmäiset UCI-pisteet tulivat Antti-Jussi Juntuselle Porec Trophyn 150 km kisan ylämäen lopputaistossa, sijoitus yhdeksäs. Ukko Peltonen kunnostautui ajamalla hatkan kiinni ennen loppuratkaisuja. Juntunen loisti GP Slovenian Istria -yhden päivän klassikossa rynnistämällä kovassa loppukiritaistossa neljänneksi joutuen päästämään kovan italialaiskolmikon ohitseen puolen pyörän mitalla. Peltonen oli samalla ajalla voittajan kanssa 25.

Antti-Jussi Juntunen kuvasi kauden avaustaan seuraavasti:

  • ”Se oli rankka kisa, oli mäkeä, hankalaa tuulta ja viimeinen 30 kilometriä oli hyvin teknistä ajoa Adrianmeren rantakaupungissa Izolassa. Lopussa oli mukana enää kolmisenkymmentä kuskia. Myötätuuliloppukirissä olin hyvällä kiripaikalla, yritin voittaa, mutta takaa italialaiset painoivat puolen pyörän mitalla ohi kalkkiviivoilla. Kauden avaus on ollut hyvä, pelkäsin, että armeija sekoittaisi menoa, mutta kun pääsin mukaan joukkueen harjoituksiin alkoi ajo sujua. Tänä vuonna tavoitteeni on ajaa EM- ja MM-kisassa, siellä haluan onnistua ja päästä sitten oikeasti ajamaan ammattilaisena. Luonnollisesti haluan joka kisassa antaa parastani.”

Leevi Kervisen viime vuosi oli myös loistokas poikien aika-ajon Suomen mestaruus ja maantieajon hopea sekä kirkkaimpana voittona Viron kortteliajon mestaruuskilpailun ylivoimainen voitto. Lisäksi nuori Kervinen yllätti myös eliitin parhaat voittamalla kahdesti Eliten kisan. Kervisen ajot huomattiin myös Euroopassa, jonka seurauksena hän pääsi Jumbo Visman kehitystallin alaiseen the Junior Cycling Team of Willebrord Wil Vooruit -talliin täksi kaudeksi. Tavoitimme Kervisen pakkauspuuhista, kun hän oli tekemässä keskiviikoksi lähtö ensin leirille Hollantiin ja sitten kauden avaukseen Tsekkeihin.

– ”Viime kausi meni osaltani paremmin kuin uskalsin odottaa. En olisi uskonut, että 17-vuotiaana pystyn voittamaan kovan miesten kisan”, Leevi Kervinen muistelee Rosendahl GP:n voittoa, ”Olen varsin otettu seuralta tulleista pokaaleista, minua lämmittää myös se, että kykenen ajamaan kaikkien aikojen ennätyksen aika-ajoradallamme ja lyömään Joonas Henttalan aikaisemman ennätyksen. Haluan myös kiittää tuntematonta pyöräilyn ystävää saamastani arvokkaasta harjoittelutuesta.”

– ”Odotan suurella innolla pääsyä tapaamaan uusia joukkuekavereitani Hollannissa. Meno sinne ei mua jännitä yhtään, vaikka kielikin vaihtuu, kyllä se kieli siellä tarttuu. Uskon, että jännitys tulee vasta, kun pääsen ensimmäisen U19 UCI-kisani lähtöviivalle. Kotimaassa tavoittelen tänä vuonna ainakin kahta SM-mitalia ja myös kahta Elite-kisan voittoa,” summaa nuori lahjakkuus alkavaa kautta.

Tulevaa kautta kommentoi vielä puheenjohtaja Ari Långsjö seuraavasti:

  • ”Meidän kausi oli hyvä. Kahdeksan vuotta sitten tehtiin porukalla uusi strategia Akilleen pyöräilylle ja asetettiin tavoitteeksi olla tuloksellisesti Suomen paras pyöräilyseura Akilleen 120-vuotisjuhlavuonna. Meillä on pitkään aikaan todella iskukykyinen tiimi, pystymme haastamaan jo nyt muut kisaan parhaan tiimin paikasta. Haluamme samalla tuoda pyöräilyn näyttämölle vahvan viestin ilmastonmuutoksen hillitsemisen tärkeydestä koko ihmiskunnalle ja luomakunnalle. Haluamme tarjota Green Team -sovelluksellamme yrityksille ja niiden työntekijöille mahdollisuuden tulla mukaan pienentämään hiilijalanjälkeä pyöräillen, juosten tai kävellen.”

Akilleen Pyöräilyn parhaat olivat:

Paras miespyöräilijä       Antti-Jussi Juntunen

Nuoriso Pokaali M-18       Leevi Kervinen

Paras Miesjuniori M16      Elias Hämäläinen

Paras Poikajuniori M12     Eeli Hyttinen

Paras aika aika-ajossa     Leevi Kervinen

Vuoden yllättäjä            Leevi Kervinen

Vuoden Kehittynein         Jesper Lindahl

Nuoriso palkinto            Jonathan Ewalds

Perhe palkinto              Päivi & Patrik Arola

Tuntemattoman pyöräilyn    Leevi Kervinen

ystävän harjoittelu-

stipendi

Patrick Wackströmin

juhlarahaston stipendi     Antti-Jussi Juntunen