Skoda Cycling Cup Logo

ŠKODA Cycling Cup

ŠKODA Cycling Cup on kansallinen maantiepyöräilyn kilpailusarja. Vuonna 2021 ŠKODA Cycling Cupissa ajetaan seitsemän osakilpailua seitsämässä eri kaupungissa.

Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n, Suomen Pyöräily ry:n, ŠKODA Cycling Cupin-sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän antamia kilpailumääräyksiä.

ŠKODA Cycling Cupissa kilpaillaan N-Elite ja M-Elite -kilpaluokissa.
Tapahtuman yhteydessä voidaan ajaa myös muita luokkia.

Osakilpailut

Päivämäärä Osakilpailu
23.5.2021 Rosendahl GP1, Tampere
3.6.2021 Porvoon ajo, Porvoo
7.8.2021 SM-kortteli, Oulu
21.-22.8.2021 Syysetapit, Kankaanpää
28.8.2021 Helsinki Velotour, Espoo
4.9.2021 Simo Klimscheffskijn Muistoajo, Turku
12.9.2021 Lattomeriajo, Pori

 

Lähdöt

M/N-Elite luokat ajetaan itsenäisinä lähtöinä jos lähdössä on kilpailijoita 15 tai enemmän. Jos lähdön koko on alle 15 kilpailijaa lähdön saa yhdistää toisen kilpalähdön kanssa.

Osanotto-oikeus

SCC-kilpailuun osanotto-oikeus on niillä ajajilla, joilla on sääntöjen mukainen voimassa oleva kilpailulisenssi. Ajajanpitää käyttää lähdöissä enimmillään niitä välityksiä, jotka sääntöjen mukaisesti ovat suurimmat sallitut välitykset siinä luokassa, jossa hän lisenssin mukaan ajaa.

Myös ulkomaalaiset ajajat voivat osallistua cup-kilpailuun, ja heidän osakilpailuissa saavuttamat pisteet huomioidaan myös kokonaiskilpailussa.

ŠKODA Cup -tulokset

Porvoon ajo 3.6.2021 Porvoo

Rosendahl GP 23.5.2021 Tampere

ŠKODA Cupin osakilpailuijen tulokset listataan sivulle mahdollisimman pian kun tuloslistan linkki on julkaistu Pyöräilyn Tulospalvelu Kari Mäkisen sivustolla

Skoda Cycling Cup Logo

ŠKODA Cupin pistetaulukko

Pisteet osakilpailuista jaetaan sijoittumisen perusteella lähdöittäin (N/M-elite)

Viimeisessä kilpailussa sovelletaan korotettuja pisteitä 1 pv-ajon osalta 3 ensimmäisen sijan kohdalla ja etappikilpailun osalta 5 ensimmäisen kohdalla.

ŠKODA Cycling Cup -kilpailuinfo

Kilpailuinfosta löydät viimeisimmät ŠKODA Cycling Cup -kilpailuiden tiedot.

Kilpailu- ja maalialue

Maalikaari sekä liiton yhteistyökumppaneiden materiaalit tuodaan kilpailupaikalle liiton toimesta. Liiton puolesta paikalla on myös henkilö, joka opastaa järjestäjää maalialueen rakentamisessa. Maalialueen rakentamiseen/purkamiseen tarvitaan 2 henkilöä noin 2 tunnin ajaksi järjestäjän puolelta. Katsoja/kilpailijaturvallisuuden takaamiseksi maalikaarta edeltävä osa maalisuorasta pitää aidata vähintään 30 metrin matkalta ja maalikaaren jälkeen vähintään 10 metrin matkalta.

Poikkeuksista yllä kuvatusta ohjeesta sovittava erikseen liiton kanssa.

Media

Liiton puolesta paikalla voi olla kuvausryhmä, jos kilpailusta on mahdollista saada kuvaa Urheiluruutuun. Järjestäjän tulee avustaa kuvausryhmää kuvausseinän pystyttämisessä. Seinän pitää olla kuvauskäytössä 2 tuntia ennen kilpailun lähtöä ja 1 tunti kilpailun jälkeen.

Liitto huolehtii sosiaalisesta mediasta ja muusta mediasta kuten tiedotteista.

Palkinnot

Palkinnot SCC-kokonaiskilpailun voittajille (N/M-elite)

  1. sija 1000
  2. sija 600
  3. sija 300

Osakilpailujärjestäjä voi halutessaan palkita osallistujia omilla palkinnoilla kuten esimerkiksi kirikilpailupalkinto jne.

Kilpailuasut

Jos urheilija kuuluu oman seuransa lisäksi Suomen Pyöräilylle rekisteröityyn joukkueeseen, tulee urheilijan ajaa joukkueen kilpailuasulla. Muuten kilpailuasuna pitää olla seuran virallinen kilpailuasu.

Ajanotto

Suositus on, että kilpailussa käytetään Chip- ajanottoa sekä maalikameraa (pakollinen). Järjestäjän on varmistettava, että tulokset ovat valmiina viimeistään 15 min maaliin saapumisen jälkeen.

Mainokset

Maaliin tullessa maalisuoran oikea sisäpuoli 20 metrin matkalta ennen maalia ja 10 metriä maalin jälkeen on varattu liiton yhteistyökumppaneille. Muu aita-alue on järjestäjän käytössä.

Poikkeuksista yllä kuvatusta ohjeesta sovittava erikseen liiton kanssa.

Poikkeukset

Mikäli järjestäjällä on erityisvaatimuksia tai -toiveita, pitää niistä sopia erikseen liiton kanssa hyvissä ajoin ennen kilpailua.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksut ovat järjestäjän vapaasti päätettävissä.

Huoltoautot

Jokainen joukkue voi asettaa itselleen huoltoauton. Huoltoautojen järjestys määritellään cupin kokonaiskilpailutilanteen mukaan siten, että parhaiten sijoittuneen auto on ensimmäisenä ja muut kilpailutilanteen mukaan. Kilpailun järjestäjä voi kuitenkin valita myös autojen järjestyksen määrittämismenetelmäksi arvonnan.

Muuta infoa

Järjestäjän vastuulla on myös pitää huolta siitä, että Suomen hallituksen, ELY:n, AVI:n  ja THL-ohjeistusta Koronavirukseen liittyen noudatettaan kilpailualueella ja kilpailualue on suunniteltu siten, että ohjeistus on huomioitu. SP suosittaa lisäksi, että jokainen kilpailuorganisaatioon kuuluva henkilö käyttää maskia koko kilpailun ajan.

Lisätietoja ŠKODA Cupista

Ilpo Kyllönen
Kilpailuvastaava
ilpo.kyllonwn@gmail.com

Kalle Kotiranta
Tiedottaja
kalle.kotiranta@pyoraily.fi