Master Cup

Mastercup on palannut kilpailukalenteriin koronatauon jälkeen ja tällä kaudella kilpaillaan sekä yhteistlähtökilpailuissa että aika-ajokilpailuissa. Tervetuloa mukaan!

Master-kilpailut ovat reilua ja vaativaa kilvanajoa. Kaikki arvostavat kovaa kisaa, mutta hyvä henki ja turvallisuus ovat tärkeintä. Vaaratilanteet ja mahdolliset onnettomuudet dokumentoidaan ja niistä pyritään oppimaan. Uusia osallistujia opastetaan kisa-ajamiseen kannustaen omalla esimerkillä. Suomen Pyöräilyn virallinen tuomari valvoo sääntöjen noudattamista.

Mastereissa on merkittävä potentiaali ja osallistujamäärät ovat parin viime vuoden aikana mukavasti lisääntyneet. Omien lähtöjen ja modernin tekemisen kautta Masters-kilpaileminen tulee edelleen kasvamaan, kunhan se koetaan toiminnallisesti ja mielikuvallisesti fiksuksi ja laadukkaaksi toiminnaksi.

Master Cup on tärkeä osa tavoitteellisen harjoittelijan vuosikalenteria. Harjoittelumotivaatio säilyy hyvänä, kun tietää, että tulokset ulosmitataan kisakaudella.

 Kun haluamme saada Mastereita enemmänkin mukaan, niin yhteislähtökilpailuissa omien lähtöjen järjestäminen on olennaista. Omia lähtöjä pidetään urheilullisesti ja fiilikseltään toimivampina ja niihin osallistutaan mieluusti. Yleisesti kaikki pitävät tärkeänä, että lähdössä kaikki ajavat samaa kisaa on sitten kyse kategorialähdöstä tai Master-lähdöstä.

Tavoitteena on saada yhteislähtökilpailuissa ainakin Masters 1 lähtöön oma neutraali huoltoauto, jossa on ensiaputaitoinen henkilö mukana. Ellei järjestävällä seuralla ole tähän mahdollisuutta, voivat kilpailijat erillisellä sopimuksella osallistua lisäkulujen kattamiseen.