Škoda maantiecup

KILPAILUSÄÄNNÖT 2017

Škoda Maantiecup -kilpailuissa noudatetaan UCI:n, Suomen Pyöräilyunionin ja näitä Škoda Maantiecup -kilpailusääntöjä sekä kilpailunjärjestäjän antamia kilpailumääräyksiä.

 

Kilpailulähdöt ja kilpailuluokat

1) Lähtö M-Eite + M-18

2) Lähtö N-Elite + N-18

Kilpailun yhteydessä voidaan ajaa myös muita luokkia.

 

Osanotto-oikeus

Škoda Maantiecup -osakilpailuissa osanotto-oikeus on niillä kilpailijoilla, joilla on SPU:n sääntöjen mukainen voimassa oleva kilpailulisenssi. Kukin kilpailija kilpailee ensisijaisesti kilpailulisenssinsä mukaisessa kilpailuluokassa.

Kilpailija voi halutessaan ajaa myös kilpailuluokassa, johon hänellä kansallisten kilpailujen sääntöjen mukaan on osanotto-oikeus ja ko. kilpailun tuomaristo on hänelle kilpailusääntöjen mukaisesti osanotto-oikeuden myöntänyt.

Kilpailija voi käyttää lähdössä enimmillään niitä välityksiä, jotka SPU:n sääntöjen mukaisesti ovat suurimmat sallitut välitykset siinä kilpailuluokassa jossa hän kilpailee ja hänelle on kilpailulisenssi myönnetty.

 

Juniorimiesten ja -naisten suurin sallittu välitys on yhdellä poljinkierroksella 793 senttiä (M/N-18 Juniors, 793 cm)

 

Myös ulkomaalaiset kilpailijat voivat osallistua Škoda Maantiecup -kilpailuun kuten suomalaiset kilpailijat ja heidän Škoda Maantiecup -osakilpailuissa saavuttamat pisteet huomioidaan myös Škoda Maantiecup -kokonaiskilpailussa.

 

Škoda Maantiecup -pisteet

Škoda Maantiecup -pisteet jaetaan lähdön mukaan:

1) M-Elite + M-18

2) N-Elite + N-18

Škoda Maantiecup -osakilpailuista jaetaan pisteet kilpailijan näiden osakilpailuiden sijoittumisen perusteella.

 

Mikäli kahdella tai useammalla kilpailijalla on sama kokonaispistemäärä, tällöin paremmat osakilpailujen sijoitukset ratkaisevat kokonaiskilpailun järjestyksen (kenellä on eniten ensimmäisiä sijoja jne.). Jos osakilpailusijoituksetkin ovat tasan, ratkeaa kokonaissijoitus sen eduksi, jolla jälkimmäisessä osakilpailussa on ollut parempi sijoitus. Sijasta kuusi eteenpäin tasapisteissä olevien sijoitukset jaetaan. Škoda Maantiecup -osakilpailuihin sisältyvissä etappi- ja yhteiskilpailuissa huomioidaan kokonaiskilpailun sijoitukset.

 

Škoda Maantiecup -osakilpailuissa huoltoautojen järjestys määräytyy Škoda Maantiecupin sen hetkisen kokonaistilanteen mukaisesti; Yhteispisteissä 1. sijoittuneen joukkueenjohtajien kokoukseen osallistuvan kilpailijan seura/joukkue saa numeron yksi (1) jne.

 

Osakilpailuissa ajettavien aika-ajojen lähtöjärjestys määräytyy Škoda Maantiecupin yhteispisteiden tilanteen mukaan käänteisessä järjestyksessä. Ensimmäisessä osakilpailussa järjestys arvotaan.

 

Kilpailukalenteri tapahtumat-sivulta.