BMX Racing Cup 2018

BMX Racing Cup 2018 (BMX-Cup) käsittää 4 (neljä) osakilpailua

BMX-Cup kilpailuissa noudatetaan UCI:n ja SP:n kilpailusääntöjä ja tässä mainittuja sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän antamia ohjeita ja määräyksiä.

BMX-Cup kilpailuun osallistuminen edellyttää, että kilpailijalla on Suomen Pyöräilyn tai UCI:n jäsenliiton myöntämä kilpailulisenssi, lukuun ottamatta potkupyöräluokkia. Seurojen vastuuhenkilöt tarkastavat, että oman seuran jäsenillä on voimassa oleva kilpailulisenssi. Kilpailulisenssi lunastamisesta on ohjeita SP:n sivuilla www.pyoraily.fi/lisenssi. Kaikki kilpailijat osallistuvat kilpailuihin omalla vastuullaan ja vastaavat aiheuttamistaan seuraamuksista. Kilpailijan tulee itse tiedostaa kilpailun vaarat ja riskit.

BMX-Cup osakilpailut

  1. la 12.5. Helsinki: BMX Helsinki
  2. la 16.6. Espoo: BMX Turku
  3. su 22.7. Laukaa: CC Picaro
  4. la 18.8. Tampere: Tampere Bike Club

Luokat

Standardi 20” bmx-pyörällä ajettavat luokat:
– M-5-6 (vuonna 2012 ja myöhemmin syntyneet pojat)
– M-7 (vuonna 2011 ja myöhemmin syntyneet pojat)
– M-8 (vuonna 2010 ja myöhemmin syntyneet pojat)
– M-9 (vuonna 2009 ja myöhemmin syntyneet pojat)
– M-10 (vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneet pojat)
– M-11 (vuonna 2007 ja myöhemmin syntyneet pojat)
– M-12 (vuonna 2006 ja myöhemmin syntyneet pojat)
– M-13-14 (vuonna 2004 ja myöhemmin syntyneet pojat)
– Miehet 15+ (vuonna 2003 ja sitä aikaisemmin syntyneet miehet)
– N-5-6 (vuonna 2012 ja myöhemmin syntyneet tytöt)
– N-7-8 (vuonna 2010 ja myöhemmin syntyneet tytöt)
– N-9-10 (vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneet tytöt)
– N-11-12 (vuonna 2006 ja myöhemmin syntyneet tytöt)
– N-13-14 (vuonna 2004 ja myöhemmin syntyneet tytöt)
– Naiset 15+ (vuonna 2003 ja sitä aikaisemmin syntyneet naiset)
– Miehet 30+ (vuonna 1988 ja aikaisemmin syntyneet miehet ja naiset)

Cruiser 24” bmx-pyörällä ajettavat luokat:
Miehet 30+ (vuonna 1988 ja aikaisemmin syntyneet miehet)
Naiset 30+ (vuonna 1988 ja aikaisemmin syntyneet naiset)

Yhteensä 18 luokkaa.

Ylituomarin päätöksellä nuorten luokassa on pienempi pyöräkoko sallittu.

Nainen voi halutessaan ajaa Miesten luokassa. N-14 ja nuorempi tyttö voi halutessaan ajaa myös oman ikäluokkansa poikien luokassa. Iän mukaiseen luokkaan kuuluminen määräytyy SP:n sääntöjen mukaisesti.

Kilpailuluokkiin saa osallistua kaikkien kilpailutasojen (Mestaruus/Challenge/Masters) ajajat.

Kilpailussa ajetaan kaikki luokat, joihin on osallistumisensa vahvistaneita kilpailijoita, riippumatta siitä montako osallistujaa luokassa on.

Lähtöjen yhdistäminen

Kilpailijan on ilmoittauduttava johonkin yllä mainituista luokista. Luokat yhdistellään tarvittaessa lähtemään muiden luokkien kanssa samassa, mikäli riittävää määrää osallistujia ei yksittäiseen luokkaan ole ilmoittautunut.

Vaikka kilpailuluokkia yhdistettäisiin samoihin lähtöihin, jokaisesta kilpailuluokasta tehdään omat tulokset.

Ilmoittautuminen, osanottomaksut ja kilpailunumerot

BMX-Cup kilpailuun on ilmoittauduttava kilpailun järjestäjän ohjeiden mukaisesti ennakkoon. Kilpailunjärjestäjä ei ole velvollinen hyväksymään viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleita ilmoittautumisia. Osanottomaksu, 20 €/kilpailija/kilpailu, on maksettava kilpailun järjestäjän ohjeiden mukaisesti.

Kilpailijalla on oltava sama kilpailunumero koko kilpailukauden. Kts. bmxracing.fi internet-sivu: Kilpailijoille/Kilpailijat: http://bmxracing.fi/kilpailijoille/kilpailijat/ Kilpailunumero on oltava kiinnitettynä pyörän ohjaustangon etuosaan ja rungon sivuille molemmin puolin heti emäputken taakse. Kilpailunumero on oltava esillä myös virallisissa harjoituksissa.

Lisätietoja ilmoittautumiseen kilpailujen järjestäjältä sekä SP:n ja BMX-jaoston internet-sivuilta www.pyoraily.fi sekä www.bmxracing.fi

Yhteiskilpailu ja pisteet

BMX-Cupin osakilpailujen luokkakohtaiseen tulosluetteloon huomioidaan kaikkien neljän (4) kilpailun pisteet. Tasapisteissä sijoitus määräytyy paremman tai parempien sijoitusten perusteella (eniten voittoja, jne…). Jos sijoitukset ovat tasan, ratkaisee parempi sijoitus viimeisessä osakilpailussa. Pisteet määräytyvät kilpailutulosten perusteella (finaalilähtö).

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. jne.
10 8 6 5 4 3 2 1 1 1

Jokaisesta kilpailusta luokan voittaja saa 10 pistettä, toiseksi paras kilpailija 8 pistettä, jne. Jokainen kilpailija, joka on osallistunut alkuerälähtöön, saa vähintään yhden pisteen.

Palkinnot

Osakilpailujen palkinnoista vastaa kilpailun järjestäjä. Kaikille junioriluokan kilpailijoille on suotavaa antaa palkinto. Junioriluokissa (14 ja alle) on kuitenkin palkittava aina vähintään jokaisen luokan kolme parasta.

Tulosluettelo/palkintolista tehdään luokittain, riippumatta luokkaan osallistuvien kilpailijoiden määrästä, vaikka luokka olisi yhdistetty muun luokan kanssa samaan lähtöön.

Potkupyörä-luokka

BMX-osakilpailujen yhteydessä ajetaan potkupyörien kilpailu kaikille halukkaille. Potkupyörä-luokkaan ei peritä ilmoittautumismaksua ja potkupyörien kilpailussa noudatetaan niistä erikseen annettuja sääntöjä ja ohjeita.

Tulokset, yhteispisteseuranta ja yhteystiedot

Tulokset ja yhteiskilpailun pisteet päivittyvät Kari Mäkisen tulospalveluun www.tulospalvelu.profiili.fi Lisätietoja BMX-jaoston internet-sivuilta www.bmxracing.fi

Yhteystiedot: Immo Laine: immo.laine(at)pyoraily.fi, puh: 040 – 521 3277