BMX Racing Cup 2019 SÄÄNNÖT

  1. BMX Racing Cup 2019 (BMX-Cup) käsittää NELJÄ osakilpailua.

BMX-Cup kilpailuissa noudatetaan UCI:n ja SP:n kilpailusääntöjä ja tässä mainittuja sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän antamia ohjeita ja määräyksiä.

BMX-Cup kilpailuun osallistuminen edellyttää, että kilpailijalla on Suomen Pyöräilyn myöntämä kilpailulisenssi.  Seurojen vastuuhenkilöt tarkastavat, että oman seuran jäsenillä on voimassa oleva kilpailulisenssi. Kilpailulisenssi lunastamisesta on ohjeita SP:n sivuilla www.pyoraily.fi/lisenssi. Kaikki kilpailijat osallistuvat kilpailuihin omalla vastuullaan ja vastaavat aiheuttamistaan seuraamuksista. Kilpailijan tulee itse tiedostaa kilpailun vaarat ja riskit. Ilmoittautumalla kilpailuun, annat kilpailujärjestäjälle luvan julkaista nimesi, sukupuolen, kilpailuluokan ja seuran ilmoittautumis- tai tuloslistoissa.

  1. BMX-Cup osakilpailut
la 25.5. Cup #1 la 8.6. Cup #2 su 28.7. Cup #3 la 31.8. Cup #4
Tampere, TaBC Helsinki, BMXH CC Picaro Turku, BTu

 

  1. Luokat

Standardi 20” bmx-pyörällä ajettavat luokat (nuorten luokassa pienempi pyöräkoko sallittu):

– M-5-6 (vuonna 2013 ja myöhemmin syntyneet pojat)
– M-7 (vuonna 2012 syntyneet pojat)
– M-8 (vuonna 2011 syntyneet pojat)
– M-9 (vuonna 2010 syntyneet pojat)
– M-10 (vuonna 2009 syntyneet pojat)
– M-11 (vuonna 2008 syntyneet pojat)
– M-12 (vuonna 2007 syntyneet pojat)
– M-13-14 (vuonna 2005 ja 2006 syntyneet pojat)
– Miehet 15+ (vuonna 2004 ja sitä aikaisemmin syntyneet miehet)
– N-5-6 (vuonna 2013 ja myöhemmin syntyneet tytöt)
– N-7-8 (vuonna 2011 ja 2012 syntyneet tytöt)
– N-9-10 (vuonna 2009 ja 2010 syntyneet tytöt)
– N-11-12 (vuonna 2007 ja 2008 syntyneet tytöt)
– N-13-14 (vuonna 2005 ja 2006 syntyneet tytöt)
– Naiset 15+ (vuonna 2004 ja sitä aikaisemmin syntyneet naiset)
– Miehet 30+ (vuonna 1989 ja aikaisemmin syntyneet miehet ja naiset)

Cruiser 24” bmx-pyörällä ajettavat luokat:

– Miehet 30+ (vuonna 1989 ja aikaisemmin syntyneet miehet)
– Naiset 30+ (vuonna 1989 ja aikaisemmin syntyneet naiset)

Yhteensä 18 luokkaa.

Nainen voi halutessaan ajaa Miesten luokassa. N-14 ja nuorempi tyttö voi halutessaan ajaa myös oman ikäluokkansa poikien luokassa. Iän mukaiseen luokkaan kuuluminen määräytyy SP:n sääntöjen mukaisesti, mutta kilpailija voi cup-kilpailussa ajaa vaihtoehtoisesti seuraavassa vaativammassa luokassa.

Kilpailussa ajetaan kaikki luokat, joihin on osallistumisensa vahvistaneita kilpailijoita, riippumatta siitä montako osallistujaa luokassa on.

Kilpailuluokkiin saa osallistua kaikkien kilpailutasojen (Mestaruus/Challenge/Masters) ajajat.

  1. Lähtöjen yhdistäminen

Kilpailijan on ilmoittauduttava johonkin yllä mainituista luokista. Luokat yhdistellään tarvittaessa lähtemään muiden luokkien kanssa samassa, mikäli riittävää määrää osallistujia ei yksittäiseen luokkaan ole ilmoittautunut. Vaikka kilpailuluokkia yhdistettäisiin samoihin lähtöihin, jokaisesta kilpailuluokasta tehdään omat tulokset.

  1. Motot

BMX-Cupissa käytetään sekoitettua lähtöjärjestystä (scrambled moto). Niissä luokissa missä ajajia on portillinen tai alle, ajetaan 4. alkuerää. Viimeinen alkuerä ajetaan finaalikierroksella. Kaikkien alkuerien tulos lasketaan lopputuloksiin.

6. Ilmoittautuminen, osanottomaksut ja kilpailunumerot

BMX-Cup kilpailuun on ilmoittauduttava kilpailun järjestäjän ohjeiden mukaisesti ennakkoon. Kilpailunjärjestäjä ei ole velvollinen hyväksymään viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleita ilmoittautumisia. Osanottomaksu, 20 €/kilpailija/kilpailu, on maksettava kilpailun järjestäjän ohjeiden mukaisesti.

Kilpailijalla on oltava sama kilpailunumero koko kilpailukauden. Kts. bmxracing.fi internet-sivu: Kilpailijoille/Kilpailijat: http://bmxracing.fi/kilpailijoille/kilpailijat/ Kilpailunumero on oltava kiinnitettynä pyörän ohjaustangon etuosaan ja rungon sivuille molemmin puolin heti emäputken taakse. Kilpailunumero on oltava esillä myös virallisissa harjoituksissa.

Lisätietoja ilmoittautumiseen kilpailujen järjestäjältä sekä BMX-jaoston internet-sivuilta www.bmxracing.fi

  1. Yhteiskilpailu ja pisteet

BMX-Cupin osakilpailujen luokkakohtaiseen tulosluetteloon huomioidaan kaikkien neljän (4) kilpailun pisteet. Tasapisteissä sijoitus määräytyy paremman tai parempien sijoitusten perusteella (eniten voittoja, jne…). Jos sijoitukset ovat tasan, ratkaisee parempi sijoitus viimeisessä osakilpailussa. Pisteet määräytyvät kilpailutulosten perusteella (finaalilähtö).

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. jne.
10 8 6 5 4 3 2 1 1 1

Jokaisesta kilpailusta luokan voittaja saa 10 pistettä, toiseksi paras kilpailija 8 pistettä, jne. Jokainen kilpailija, joka on osallistunut alkuerälähtöön, saa vähintään yhden pisteen. Tulokset tehdään luokittain, riippumatta siitä montako osallistujaa luokassa on.

  1. Palkinnot

Osakilpailujen palkinnoista vastaa kilpailun järjestäjä. Kaikille junioriluokan kilpailijoille on suotavaa antaa palkinto. Junioriluokissa (14 ja alle) on kuitenkin palkittava aina vähintään jokaisen luokan kolme parasta.

  1. Potkupyörä-luokka

BMX-osakilpailujen yhteydessä ajetaan potkupyörien kilpailu kaikille halukkaille. Potkupyörä-luokkaan ei peritä ilmoittautumismaksua ja potkupyörien kilpailussa noudatetaan niistä erikseen annettuja sääntöjä ja ohjeita.

  1. Tulokset, yhteispisteseuranta ja yhteystiedot

Tulokset ja yhteiskilpailun pisteet päivittyvät Kari Mäkisen tulospalveluun www.tulospalvelu.profiili.fi Lisätietoja BMX-jaoston internet-sivuilta www.bmxracing.fi

Yhteystiedot: Immo Laine: immo.laine@pyoraily.fi, puh: 040 – 521 3277