Mastercup 2019 ajettiin päätökseen reilu viikko sitten Kankaanpäässä Syysetapit-kilpailussa. Jännitys cup-voitoista säilyi monissa ikäsarjoissa viimeiseen osakilpailuun asti. Mastercupin kokonaistulokset löytyvät täältä.

Mastercup-kilpailuihin osallistui ennätykselliset 170 kilpailijaa, joista 16 naisia. Cupiin kuulunut ikäluokkien Suomenmestaruuskilpailu oli luonnollisesti koko cupin suosituin osakilpailu. Aktiivisia – useampiin osakilpailuihin osallistuneita – oli reilut 60. Saimme houkuteltua hienon lajin pariin myös uusia harrastajia ja ensi kaudelle toivomme vielä lisää aktiivisia kisaajia. Masterpyöräilijät ovat merkittävä kilpailijaryhmä ja ikäryhmissä kilpaileminen on useimmille meistä hyvä motivaattori talven treenaamiseen ja pahimman ylensyönnin välttämiseen.

Kaikki tämän vuoden cup-osakilpailut ajettiin kuivassa kelissä ja pääosin auringonpaisteessa. Ajettuihin kisakilometreihin nähden Mastercup sujui turvallisissa merkeissä. Kilpailuista raportoitiin neljä onnettomuustilannetta, joista kaksi vaativat ensiavun jälkeistä hoitoa sairaalassa. Turvallisuuus on Mastercupin keskeinen tavoite, jonka saavuttaminen on valtaosin meidän kaikkien osallistujien vastuulla.

Toteutamme lähiviikkoina palautekyselyn Mastercupiin liittyen ja pyrimme palautteen perusteella rakentamaan ensi kaudelle vielä paremman cup-kokonaisuuden. Mastercup kiittää kaikkia osallistuneita kilpailijoita, kisajärjestäjiä ja kilpailutuomareita hyvästä kilpailukaudesta!