Pyöräilyseura Idrottsklubben 32 (IK-32) järjesti viikonloppuna ikäluokkien Suomenmestaruuskilpailut kiehtovassa pyöräilymaastossa Kirkkonummen ympäristössä. Lauantaina ratkaistiin mestaruudet aika-ajossa Kirkkonummelta meren rantaan suuntautuneella mäkisellä reitillä. Sunnuntaiksi kilpailun ratamestari Anssi Rinne oli löytänyt yhteislähtökilpailuun poikkeuksellisen haastavan parinkympin kierroksen Humaljärven ympäri. IK-32 sai houkuteltua kisoihin mukavan määrän polkijoita ja erityisen ilahduttavaa oli todeta lukuisa nuorten ikäluokkien osallistujajoukko.

Lauantaina aika-ajon uusiksi Suomenmestareiksi nuorissa ikäluokissa ajoivat Joona Ollinki (M12), Jaani Kareisto (M10), Elisabet Kapanen (N12), Sandra Ingves (N10), Nicolas Grönlund (M14), Seliina Manninen (N16), Erika Ingves (N14) ja Jesper Lindberg (M16). Masterluokkien kokenein ketjunpyörittäjä oli Sauli Uusi-Kokko ikäryhmässä M85. Katso kaikkien ikäryhmien uudet Suomenmestarit täältä.

Sunnuntaina Humaljärven ympärillä kävi melkoinen kuhina, kun satamäärin kisailijoita ajoi radalla yhtäaikaisesti. Hienosti kilpailun johtajat Olli Heikurinen ja Ville-Pekka Reponen olivat aikatauluttaneet ajot ja kilpailu sujui joustavasti lyhyellä radalla. Poikkeuksellisen raskas rata vaati veronsa ja moni kisaaja joutui jättämän leikin kesken. Mutta vahvimmat kuljettajat erottuivat heti alkukierroksilla ja näyttivät suorastaan nauttivan kun kisaajajoukko venyi nauhaksi rivakassa sivutuulessa Humaljärven rannalla tai viimeistään Morsiusmäessä. Kisaviikonlopun erittäin epävirallisen yritteliäimmän kuskin kunniamaininnan sai Antero Salvanto (CCH). Antero ajoi yksinään kahden kärkihatkan välissä, eikä huomannut kisan päättymistä, vaan ajoi ”varmuuden vuoksi” yhden kokonaisen kierroksen sakkoa. Kilpailussa Salvanto saavutti kolmannen sijan ikäryhmässään M50. Kaikki uudet yhteislähtöjen Suomenmestarit löytyvät täältä.

Onnittelut kaikille uusille ikäluokkien Suomenmestareille ja kiitos IK-32 kisajärjestelyistä. Mastercup Grande Finale järjestetään Kankaanpäässä ja ilmoittautuminen kilpailuun on avattu! Kauden päätöskilpailussa jaetaan puolitoistakertaiset pisteet ja luvassa on hieno kilpailu Kankaanpään ympäristössä! Tervetuloa mukaan!