Åland Event järjesti yhdessä Suomen Pyöräilyn kanssa ikäluokkien Pohjoismaiden mestaruuskilpailut Ahvenanmaalla 3.-4.8.2019. Lauantaina kisattiin aika-ajot ja sunnuntaina yhteislähtökilpailut. Ennakko-olettamuksista poiketen kisarata ei ollutkaan tasainen, vaan sisälsi pitkiä hivuttavia nousuja. Mutta pääosaan nousi navakka, puuskainen ja poukkoileva pohjoistuuli, joka puhalsi koko kisakierroksen lähes suoraan sivulta. Kotikisamme houkutteli Ahvenanmaalle valitettavan vähän suomalaisia kuskeja ja valtaosa podiumsijoista meni naapurimaihimme. Kisaviikonlopun sankari oli M80 sarjassa ylhäisessä yksinäisyydessä ajanut Reijo Munne, joka vei Pohjoismaisen mestaruuden sekä aika-ajossa että maantielähdössä. Artikkelikuvassa sivun ylälaidassa aika-ajossa podiumille ajaneet suomalaiset. Vasemmalta Kari Pajanne, Matti Tanttu, Reijo Munne, Bertel Niemi ja Samppa Nissinen. Maantieajossa podiumille ylsivät Pajanne, Tanttu, Munne, Hyvinkään Pyöräilijöiden Päivi Härkönen ja GIF Chebiciä edustanut Antti Tuukkanen. Kaikki kisatulokset löytyvät täältä.

Suomen maajoukkuetta edustanut Kari Pajanne ajoi M55 sarjassa vakuuttavasti saavuttaen hopeaa sekä aika-ajossa että maantiellä. ”Päätin sotkea ruottalaisten irtiottotaktiikan ajamalla itse alusta asti aktiivisesti” – kertoo Kari Pajanne maantiekisastaan ja jatkaa: ”ratkaiseva irtiotto lähti noin 17km jälkeen etukäteen tarkistamassani mutkassa. Nyppäsin pari kertaa aiemmin ja sitten jäin keulille ja ajoin keulilla mutkaan just max vauhtia ja siitä lämää. Päästiin kahdestaan irti ja voittaja siltas sitten noin 5km jälkeen. Ajeltiin hyvää irtiottoa ja kaikki teki töitä hyvin. Voittaja karkasi mäkeen reipas 20km jäljellä. Maksoin potut pottuina ja sanoin kolmanneksi tulleelle, että annetaan sen mennä ja ajetaan vuorovedolla vaan eteenpäin. Sen vetovuorolla annoin sitten vähän siimaa ja täyskiihdytys loivaan ylämäkeen ja ohi.” – kertoo Puolaan Mastereiden MM-kisoihin syyskuun alussa suuntaava Kari Pajanne.

Åland Event suoriutui kisajärjestelyistä hienosti ja Suomen ammattitaitoiset tuomarit saivat kilpailijoilta kiitosta selkeästä kommunikaatiosta. Kisojen ylituomarina toimi suomalainen Björn Palm. Ahvenanmaa osoittautui mukavaksi pyöräilykohteeksi; tiet olivat erittäin hyväkuntoisia, liikenne rauhallista ja merimaisemat huikean hienoja!