Kutsu UCI Gran Fondo MM kilpailuihin julkaistiin Suomen Pyöräilyn sivustolla ja FB sivulla 21.5.2019. Mahdollisuus hakea Suomelle myönnettyjä villejä kortteja (5 kpl naisille ja 5 kpl miehille) herätti aiempaan enemmän kiinnostusta ja määräaikaan mennessä saapui yhteensä 14 villikortti-hakemusta (1 naishakija ja 13 mieshakijaa). Hallitsevilla Suomenmestareilla (sekä maantie että aika-ajo) on suoraan osallistumisoikeus MM-kilpailuihin.

Suomen Pyöräily ry:n hallitus päätti kokouksessaan 10.6.2019 asiantuntijoiden ja HPY:n yksimielisten ehdotusten mukaisesti myöntää villit kortit seuraaville hakijoille:

1. Kari Pajanne

2. Johan Nordlund

3. Kari Myyryläinen

4. Mikko Aalto

5. Bertel Niemi

lisäksi varasijoille:

6. Mika Kariluoto

7. Matti Tanttu

8. Ville Kantola

9. Stig-Erik Vikars

Naishakijoita oli vain yksi, Tarja Rissanen, joten hänelle myönnetään villi kortti.

Todettakoon, että mieshakijoiden joukossa on kilpailijoita, jotka ovat ilmoittaneet osallistuvansa myös avoimiin Elite-luokan SM-kilpailuihin, joissa 10 parasta saa myös UCI pisteitä. MM-kilpailujen säännöt estävät sellaisten kilpailijoiden osallistumisen, joilla on UCI pisteitä.

Kaikilla hakijoilla on lisäksi mahdollisuus osallistua karsintakilpailuihin ja edetä karsintojen kautta MM-kilpailuun. Kesän aikana on vielä mahdollisuus osallistua kuuteen karsintakilpailuun, joista meitä lähin järjestetään Moskovassa 13.-14.7. Lue lisää karsintakilpailuista täältä.

Lisätiedot

Beni Kauhanen
beni.kauhanen@gmail.com