Maantiepyöräilyn ikäluokkien maailmanmestaruuskilpailut (UCI 2019 Gran Fondo World Championchips) ajetaan Puolan Poznanissa 28.8.-1.9.2019. Kilpailuihin tulee osallistumaan yli 4000 kilpailijaa noin 40 eri maasta ympäri maailman. Aiempina vuosina mastereiden MM-kisoihin on Suomesta osallistunut tavallisesti pari kilpailijaa, mutta nyt halukkuutensa näihin maailmanluokan kisoihin on meillä jo ilmaissut useampi kilpailija. Useimmista muista maista kisoihin pääsee osallistumaan vain karsintakilpailujen kautta, mutta Suomi saa kisoihin ns. ”villit kortit” yhteensä 10 kilpailijalle (5 naiskilpailijaa ja 5 mieskilpailijaa).

Osallistumisoikeus kisoihin on kaikilla Suomen Pyöräilyn kilpailulisenssin haltijoilla, jotka täyttävät kilpailujen ikäluokkavaatimukset. Osallistumisoikeus on kilpailujen virallisten UCI sääntöjen mukaan poissuljettu niiltä Elite-luokan kilpailijoilta, jotka:

a) ovat tai ovat olleet kuluvan vuoden aikana UCI rekisteröidyn tiimin ajajia
b) ovat osallistuneet Maailmanmestaruuskilpailuihin, Olympialaisiin, Continental Games -tason kilpailuihin, Regional Games -tason kilpailuihin, Commonwealth Games -tason kilpailuihin tai World Cupiin kuluvan vuoden aikana
c) ovat saaneet UCI pisteitä kuluvan vuoden aikana (UCI pisteitä jaetaan Suomessa maantiepyöräilyssä ainoastaan yleisissä Suomenmestaruuskilpailuissa)

Villien korttien saajat päättää Suomen Pyöräily ry:n hallitus kokouksessaan kesäkuun alussa. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi villin kortin kisaajaksi viimeistään 3.6.2019 sähköpostitse osoitteeseen beni.kauhanen(a)texmoda.fi Varmista, että saat kirjallisen kuittauksen hakemuksesi vastaanottamisesta. Liitä mukaan lyhyt yhteenveto kisamenestyksestäsi, kisasuunnitelmasi tälle kesälle sekä ikäluokkasi. Jos hakemuksia saapuu enemmän kuin villejä kortteja on käytössä, tehdään valinnat kisamenestyksen perusteella.

Lue lisää kilpailusta täältä ja varmista oma osallistumisoikeus täältä. Suomen Pyöräilyllä ei ole mahdollisuutta tukea kisaosallistumista, joten jokainen hakija vastaa kisakustannuksista itse.