Harri Sopanen jatkoi vahvoja suomalaisesityksiä para-pyöräilyn maailmancupissa Belgiassa sijoittumalla kolmanneksi käsipyörien H1-luokan maantieajossa. Sopanen ajoi 40 kilometrin kilpailun viiden kuljettajan kärkiryhmässä, joka määräsi kisan kulun lähdöstä maaliin.

”Taktiikka oli lähteä seuramaan maailmancupia johtavaa nuorta belgialaista, joka on kovassa iskussa. Teimme kärkiryhmässä melko hyvin yhteistyötä siihen asti kunnes moninkertainen maailmanmestari Etelä-Afrikan Pieter Du Preez iski irti reilun 30 kilometrin kohdalla ja meni tyystin menojaan.  Näin taistelu sijoista 2- 5 jäi viimeisen kierroksen varaan. Tein oman ratkaisun noin 1,5 kilometriä ennen maalia, joka jätti muut, mutta Belgian Maxime Hordes pystyi vastaamaan ja repi kotiyleisön edessä väkisin ohi muutama sata metriä ennen maaliviivaa. Podium-paikka ja ranking-pisteet Tokion maapaikka-taistelussa lämmittävät, vaikka hopea hävittiin neljällä sekunnilla”, Sopanen kertasi kisan tapahtumia.

H1-luokan toinen suomalainen, Teppo Polvi, oli seitsemäs. ”Vaikeaa oli, täytyy myöntää. En päässyt mukaan kärkiryhmän vauhtiin ensimmäisellä kierroksella. Aina kun yritin pistää pökköä pesään, kädet löivät aivan hapoille. Vasta viimeisen kierroksen tekeminen oli parempaa”, Polvi kommentoi.

Käsipyörien H3-luokassa maailmancupin ensikertalainen Janne Seppälä oli 64 kilometrin maantieajossa 46:s petraten yhden sijan aika-ajon tuloksesta.

Tandempari Pauliina Hatunen – Tiina Nieminen avasivat maailmancup-kautensa näkövammaisten luokan aika-ajossa sijoittumalla neljänneksitoista. ”Ihan kelpo veto, mukana oli kaikki maailman kärkiparit. Kärki menee huimaa kyytiä, mutta ero on kaventunut, joten eteenpäin on menty. Jännittävää nähdä, mitä sunnuntain 80 kilometrin maantiekisa tuo tullessaan, Hatunen kertoi.

TULOKSET

Para-pyöräilyn maailmancup Belgia

H1-luokan maantieajo

 1. Pieter Du Preez, Etelä-Afrikka 1:34,54
 2. Maxime Hordes, Belgia 1:37,36
 3. Harri Sopanen, Suomi 1:37,40
 4.     Teppo Polvi 1:42,32

H3-luokan maantieajo

 1. Riadh Tarsim, Ranska 1:46,13
 2. Jean-Francois Deberg, Belgia,  sama
 3. Joey Desjardins, Kanada, sama
 4. Janne Seppälä, Suomi, -1 kierros

WB-luokan aika-ajo

 1. Katie Dunlevy- Eve Mccrystal, Irlanti 39:12,26
 2. Emma Foy – Hannah Van Kampen, Uusi-Seelanti 39:31,59
 3. Lora Fachie – Corrine Hall, Iso-Britania 39:34,82
 4.   Pauliina Hatunen – Tiina Nieminen, Suomi 43:40,18