Pia Pensaari ja Sonja Taskinen kisaavat viikonlopun Grand Prix Minskissä 16.-19.5., joka on CL1-tason ratapyöräkilpailu. Taskisen päätavoite on antaa näyttö 500 metrin aika-ajossa. Lisäksi hän kokeilee kuntoaan naisten sprintissä ja keirinissä. Pensaari ajaa 3 kilometrin aika-ajon, pisteajon, linja-ajon ja keirinin.

Urheilijanaiset kertovat, että treenit ovat sujuneet hyvin. Kumpikin odottaa jo innolla kisanumeron kiinnittämistä ajohaalariin.

Kauaa ei tarvitse odottaa – Pensaari aloittaa kisaurakkansa jo huomenna torstaina 3km:n aika-ajolla. Taskinen pääsee vauhtiin sprintissä perjantaina, keirinissä lauantaina ja päämatkallaan 500 metrillä sunnuntaina. Pensaari jatkaa huomisen aika-ajosta perjantain pisteajoon ja lauantain keirinistä sunnuntain linja-ajoon. Tuhti kisapaketti siis luvassa kummallakin urheilijalla.

Pensaari toimii kokeneena kisakuskina myös Taskisen tukena ja opettajana muun huollon kanssa. Huollossa mukana valmentaja, mekaanikko Samu Ilonen sekä huoltaja Sanna-Mari Laine.

 

Valkovenäjäläisen Minsk Arenan kisatunnelmiin ohjelmaan ja tuloksiin pääset linkin kautta:
https://www.uci.org/track/calendar/CompetitionDetail/?competitionId=61037&year=2020