Para-pyöräilyn tandempari Pauliina Hatunen – Tiina Nieminen avasivat kilpailukautensa komealla tulpavoitolla. Verolanuovassa, Italiassa ajetussa C1-tason kilpailussa suomalaiskaksikko nappasi kärkisijat sekä aika-ajossa että maantieajossa. Kokonaiskilpailun voiton myötä Suomen pistetili Tokion paralympialaisten maapaikkakarsintaan karttui 30:lla pisteellä.

”Aika-ajo oli verraten lyhyt 13,2 kilometrin rypistys miltei 41 kilometrin keskarilla. Jätimme toiseksi sijoittunutta saksalaisparia reilut puolitoista minuuttia. Maantiekisassa ajoimme ekat 40 kilometriä yhdessä saksalaisten kanssa, jonka jälkeen iskimme irti. Loput 30 kilometriä ajettiin reipasta kyytiä yksinään kärjessä”,  tyytyväinen kaksikko kommentoi kisatapahtumia.

”Ihan mallikkaat vedot siihen nähden, miten on päästy ajamaan puhtaasti maantietä talven jälkeen, yhdessä toki on poljettu hallissa sekä maasto-tandemilla. Nyt takaisin Suomeen ja valmistautumaan toukokuun puolivälissä Belgiassa ajettavaan maailmancupin kakkoskisaan. Italian ensiviikkoisen maailmancupin avauksen jätämme välistä”.

TULOKSET

Verola Paracycling Cup

C1-tason kilpailu, Verolanuova, Italia

Aika-ajo 13,2 km

  1. Pauliina Hatunen – Tiina Nieminen, Suomi 19:21
  2. Jessica Dietz – Maxie Rothmann, Saksa 20:55
  3. Nicolina Ceppaglia – Lucia Pizzolotto, Italia 24:10

Maantieajo 71 km

  1. Pauliina Hatunen – Tiina Nieminen, Suomi 1:55,28
  2. Jessica Dietz – Maxie Rothmann, Saksa 1:57,32
  3. Nicolina Ceppaglia – Lucia Pizzolotto, Italia – 1 lap