Jani Peltopuro avasi Suomen pistetilin Tokion paralympialaisten maapaikkakarsinnassa sijoittumalla toiseksi Festos C1 European Cup-kilpailussa, joka ajettiin Kreikassa, Kreetan Tympakissa.

MH3-luokassa kilpaileva Peltopuro oli 13,4 km aika-ajossa toinen ennen Itävallan Walter Ablingeriä. Peltopuro oli ajoonsa tyytyväinen. ”Sekä tehoilla että vauhdinjaolla mitaten onnistunut ajo, oikein lupaava veto. Ei ole häpeä hävitä Walterille, sillä Lontoon 2012 kultamitalisti on aina aika-ajossa kova.”

40,2 km maantiekilpailussa Ablinger ja Peltopuro karistivat muut voittotaistelusta jo ensimmäisen kierroksen aikana. Kolmannen kierroksen aikana itävaltalainen onnistui karkaamaan Peltopurolta reitin vastatuuliosuudella. ”Ablinger oli vaan vahvempi. Hän pääsi pikkaisen karkuun, enkä saanut rakoa kurottua enää kiinni. Joka tapauksessa hyvä kenraaliharjoitus maailmancupin avausta että Suomen maapaikkajahtia Tokioon ajatellen, Peltopuro summasi.

Naisten tandempari Pauliina Hatunen – Tiina Nieminen avaavat kansainvälisen kilpailukautensa niin ikään C1-tason kilpailulla Verolanuovassa Italiassa tulevana viikonloppuna. Para-pyöräilyn kuusi kilpailua käsittävä maailmancup käynnistyy Italian Corridoniasta toukokuun 9.-12. päivä.

 

European para-cycling cup

Kreeta, Kreikka

Kansainvälinen C1-kategorian kilpailu

TULOKSET (TOP 3)

Aika-ajo 13,4 km

  1. Walter Ablinger, Itävalta         19.51
  2. Jani Peltopuro, Suomi             22.35
  3. Lazlo Bok, Unkari                        23.29

Maantieajo 40,2km

  1. Walter Ablinger,Itävalta            1:04,33
  2. Jani Peltopuro, Suomi             1:08,59
  3. Lazlo Bok, Unkari                        1:14,03

Kokonaistulokset  / UCI-ranking-pisteet

  1. Walter Ablinger, Itävalta                   30
  2.  Jani Peltopuro, Suomi              26
  3. Lazlo Bok, Unkari                               22