(Tekstiä muokattu 11.3.)

Nuorisoyksikkö avaa haun Kultainen Kampi Cup kisakandidaateille, (kilpailukalenteri vuodelle 2019). Kultainen Kampi Cup kokoaa kaudella 2019 nuoria pyöräilijöitä yli lajirajojen samoihin kilpailuihin, tavoitteena monipuolisuus ja kilpailullisuus. Viime kesän, kauden 2018 KK Cupin, laajemman kokeilun jälkeen Kultainen Kampi Cup palaa alkuperäiseen formaattiin. Eli vuonna 2019 Kultainen Kampi Cupissa ovat mukana lajeina maantie-, maasto- sekä ratapyöräily.

KK Cup toteutetaan laadukkaasti alusta loppuun yhdessä kilpailujärjestäjien kanssa. Nuorisoyksikkö tukee kilpailunjärjestäjiä viestinnällisesti kokonaiscupin kautta, hoitaa kokonaiscupin pistelaskennan ja järjestää kauden lopuksi yhteisen nuorisopyöräilyn palkintojenjaon.

Valittavien kilpailujen tulee täyttää laatukriteerit nuorten KK Cup-kilpailuksi:

  1. VIESTINTÄ Kaikki kilpailun tiedot tulee olla ennakkoon toimitettuna selkeästi vähintään SP:n nettisivuille. Kilpailun jälkeen kilpailujärjestäjän tulee toimittaa lyhyt kooste / artikkeli Kultainen Kampi Cupin vastuuhenkilöille samana iltana (klo 22:00 mennessä) kun kilpailu päättyy. Lyhyt ja selkeä, sisältäen vähintään yleiskooste ja julkaistava kuva.
  2. KILPAILU Sarjat ja matkat KK Cupin ikäluokkien (N/M 10-16) ja lajin vaatimusten mukaiset.
  3. PALKINNOT Kolmelle parhaalle joka sarja (N/M 10-16) podiumpalkinto. Lisäksi kaikki alle 16-vuotiaat osallistujat tulee palkita. Palkinnon rahallisella arvolla ei ole merkitystä; tärkeintä lasten ja nuorten huomioiminen.
  4. TULOKSET Tulokset ja kisan Kultainen Kampi -pisteet tulee olla itse kisajärjestäjän toimesta hoidettuna KK cupin vastuuhenkilöille viimeistään seuraavana päivänä kilpailusta.

Kultainen Kampi Cup kisahaku avautuu maanantaina 11.2., hakuaikaa pidennetty  25.3. saakka. Valintaprosessin jälkeen kauden 2019 Kultainen Kampi Cup kisakalenteri julkistetaan huhtikuun alkupuolella.

Vapaamuotoiset kisajärjestäjähakemukset tulee lähettää otsikolla ”Kultainen Kampi Cup 2019 kisahaku” Nuorisoyksikön Sini Savolaiselle osoitteeseen sini.savolainen@pyoraily.fi. Lisätietoja samasta osoitteesta.

————————————————————————————————————————————-

Taustana Nuorisoyksikön kokouksen viimeisimmän palaverin päätökset. Viime kesän, kauden 2018 KK Cupin, laajemman kokeilun jälkeen Kultainen Kampi Cup palaa alkuperäiseen formaattiin. Eli vuonna 2019 Kultainen Kampi Cupissa ovat mukana lajeina maantie-, maasto- sekä ratapyöräily. Kultainen Kampi Cupissa tulee säilymään samat luokat N/M 10-16, ja pääosin samat säännöt. Säännöt tarkistetaan lopullisiksi seuraavassa NY:n palaverissa 24.3. Pistelaskun haasteiden vuoksi BMX ja Trial eivät ole cupissa mukana kaudella 2019. Tämän kauden tavoitteena on innostaa mukaan myös cyclocrossin kilpailunjärjestäjiä. CX-kisoilla saataisiin nuorten kilpailukausi jatkumaan syksymmälle. Kauden lopussa pidetään yhteinen palkintojenjakotilaisuus, jossa muistetaan sekä Kultainen Kampi Cupissa menestyneitä, että kaikkien lajien parhaita.