Lauantaina 24.11. Sporttitalolla seuraseminaarin yhteydessä järjestetään Kultainen Kampi Cupin palkitsemistilaisuus. Kultainen Kampi Cupissa ikäluokat ovat 16-vuotiaat ja alle.  Palkinnot jaetaan viiden lajin kokonaiscupissa kolmelle parhaalle ikäluokittain (N/M10-16) sekä palkinnot lajien (ikä)luokkien voittajanuorille. Kaikki palkittavat sekä kokonaispistetilanne löytyy Kultainen Kampi Cup-sivuilta. Lisäksi menestyksen perusteella valittiin kauden tyttö- ja poikapyöräilijä sekä vuoden nuorisoseura. Seuran valinnassa menestyksen lisäksi vaikutti myös nuorten lisenssimäärän muutos.

Kauden 2018 tyttöpyöräilijäksi on valittu Elisabet Kapanen (Lapsipyöräily ry) ja poikapyöräilijäksi Aatu Yli-Pelkonen (Cycle Club Helsinki ry).  Vuoden nuorisoseurana palkitaan Korson Kaiku ry.

Kultainen Kampi Cup kokoaa nuoria pyöräilijöitä yli lajirajojen samoihin kilpailuihin, tavoitteena monipuolisuus ja kilpailullisuus. Vuoden nuorisopyöräilijät molemmat edustavat tätä ajatusta.

 

Elisabet Kapanen – tyttöpyöräilijä 2018 

Elisabet Kapanen (kuva Sergei Kapanen)

Elisabet aloitti kisakauden keväällä Tanskan etappikilpailuissa. Alkukausi oli raskas, koska pitkä talvi ei mahdollistanut nopeita kilometrejä ennen Tanskan reissua. Se näkyi myös tuloksissa, mutta Tour De Himmelfaltin aika-ajon 3:s sija oli helpotus, jotta kaikki on mahdollista ja suunta on oikea. Kesällä mentiin jo täysillä, ja kauden päätavoite oli Ruotsin U6 kuuden päivän etappikilpailu, jossa Elisabet pärjäsi mainosti ja voitti neljä kuudesta etapista sekä toi keltaisen paidan Suomeen.

Elisabet voitti seitsemän SM-mitalia, joista oman N12-sarjan neljän kullan lisäksi, ehkä kovin suoritus oli N14-sarjan aika-ajon pronssia.

Kauden parhaat palkinnot irtosivat etappikilpailun voitosta Virossa. Kauden hienoin kilpailu oli PostNord U6 Cycle Tour Ruotsin Tidaholmassa sekä Ingvesien perheen kanssa yhteiset Viron ja Tanskan kilpailureissut.

Elisabet harjoittelee viidesti viikossa, kesällä pääosin pyöräilyä. Talviharjoittelussa on pyöräilyn lisäksi myös kävelyä, hiihtoa ja kuntosalia. Tämän vuoden mittarilukema on jo pian 5 000 km ja ajatukset ja harjoittelu tähtää jo ensi kauteen. Lisää kilometrejä Elisabetille tulee ensi helmikuun Mallorcan leirillä, jotta alkukauden Tanskan kilpailuissa ei tarvitse antaa tasoitusta muille. Suunnitelmassa on myös Mini Paris-Roubex kilpailu, ja tavoitteena keltaisen paidan puolustus Ruotsin U6- kilpailussa.

 

Aatu Yli-Pelkonen – poikapyöräilijä 2018 

Aatu Yli-Pelkonen (kuva Jari Yli-Pelkonen)

12-vuotiaalla Aatu Yli-Pelkosella kaudesta 2018 jäi mieleen mukavat kaverit ja hyvät kilpakumppanit. Kilpailut onnistuivat hyvin ahkeran harjoittelun seurauksena. Kauden hienoimmat kisat olivat ISM-kisojen, KSBR 4D-etappien ja Tervaetappien lisäksi myös Aatun mielestä PostNord U6 Cycle Tour Ruotsissa ja Kalev Nortetuur Virossa. Erityisesti Ruotsissa ja Virossa kilpailijoita oli paljon ja kilpailijat olivat kovia.

Aatu alotti kauden aikana uutena lajina myös ratapyöräilyn. Tiiviimmän kilpailukauden jälkeen syksy jatkuu cyclocrossin ja muiden harrastusten parissa. Tulevalta kaudelta Aatu odottaa hyviä harjoituksia ja kilpailuja.

Motivoituneen ja tunnollisen nuoren urheilijan harjoituskauden treenirungon muodostavat Cycle Club Helsingin junnutreenit, Pepen rullaharjoitukset sekä seuran muut harjoitukset. Muuten Aatu pyrkii tekemään monipuolista ja vaihtelevaa treeniä: hiihtoa, säbää, uintia ynnä muuta.

 

 

Suomen Pyöräily ja Nuorisoyksikkö onnittelee kaikkia palkittuja jokaisessa lajissa – trialissa, BMXssä, maantie-, maasto- ja ratapyöräilyssä!