Cycle Club Helsingin Viivi Puskala on valittu luxemburgilaiseen ja TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen ranskalaiseen tiimiin kaudelle 2019. 

 

Luxemburgilaisen SAF Zéisseng seuran alainen Andy Schleckin naistiimi uutisoi tänään U23-ikäisten suomalaisen Viivi Puskalan ja tsekkiläisen Hana Hermanovskan valinnasta tiimiinsä ensi kaudelle.  Andy Schleck Cycles Women Project on naiskilpapyöräilyn kehittämiseen keskittynyt projekti. Kaudella 2019 projektin tavoitteena on luoda Kehitystiimi (U23 Development Team), joka kilpailee UCI naisten elite kilpailusarjaa. SAF Zéisseng -seuran nettisivut täällä.

Suomessa Cycle Club Helsingin CCH Racing Women- tiimiä edustava Jarmo Sorsan valmentama urheilija, Viivi Puskala, kommentoi iloisena valintauutistaan:

-Tiimi pyysi minut yhdelle kisareissulle vierailevaksi ajajaksi jo keväällä, kun törmäsimme lenkillä Mallorcalla, ja se olikin sitten juuri tuo Irlannin kisareissu syyskuussa, missä sujuikin tiimin kanssa kaikki loistavasti. Tuli hyvä tunne, että tämän tiimin kanssa kaikki toimii ja tyypit olivat mahtavia. Jo kauden aikana tiimi on seurannut tuloksiani ja ovat ilmaisseet kiinnostuksensa minua kohtaan. Otan nyt tilaisuuden vastaan kehittyä pyöräilijänä, ja tulen kisaamaan pääasiassa ulkomailla tulevalla kaudella.

-Nyt alkoi pieni lepotauko jonka jälkeen jatkuu työt tulevaa kohden. Tarkoituksena olisi leireillä etelässä vähintään kaksi pidempää leirijaksoa, Viivi lisää.

Viivin omat urheilijasivut seurantaan Facebookissa nimellä: @puskalaviivi

 

Myös toinen hieno valinta uutisoitiin TWD-Länkenin sivuilla jo aiemmin tänään. Tämän vuoden U23 –luokan maantiepyöräilyn 22-vuotias tuplamestari, TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen siirtyy ranskalaiseen Besançonissa AC Bisontine –amatöörijoukkueeseen. Viime viikonloppuna U23-luokan MM-pronssia voittanut Jaakko Hänninen kuului kyseiseen joukkueeseen kaudella 2017 tehden hyvän vaikutuksen. Hännisellä ja Pietikäisellä on myös yhteinen valmentaja, kun suomalainen Teppo Karhu valmentaa molempia pyöräilijälahjakkuuksia.

– Tämä on iso, mutta minulle mieluinen ratkaisu. Hyvä, että paikka löytyi Ranskasta meille tutusta joukkueesta. Jaakko jätti AC Bisontineen hyvän jäljen. Tämä on tietysti iso askel, mutta lähden sinne tosissani. Haluan kehittyä edelleen, kertoi Sauli Pietikäinen.