Molemmat suomalaispyöräilijät keskeyttivät Innsbruckin MM-maantiellä lauantaina. Voittoon ajoi Hollannin Anna van der Breggen. Suomen ykköspyöräilijä Lotta Lepistö keskeytti toisen kierroksen jälkeen, kun taas ensimmäisessä MM-startissa mukana ollut Viivi Puskala joutui keskeyttämään kisan kesken ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Reitti oli todella haastava. Maantiereitti kulki Kufsteinista Innsbruckiin ensimmäiset 85 kilometriä, jonka jälkeen kolme kierrosta ajettiin kaupungin ympäristössä. Jokaisella kierroksella oli kahdeksan kilometrin mittainen nousu.

– Siinä oli ennen sitä isoa mäkeä Hollannin kärkikaksikon kolari ja jäin sinne kolarin taakse. En enää saanut porukkaa kiinni ja se mäki vei kyllä kaikki voimat, joten järjestäjät ottivat sivuun. Eroa oli tullut liikaa kärkeen, Puskala kertoi kisan jälkeen.

Yleisö kuitenkin kannusti läpi reitin suurin elein kaikkia ajajia, tästä Puskala totesi saaneensa lisävoimaa.

– Yleisön voimalla pääsin sen kahdeksan kilometrin mäen ylös. Siitä nautin ja tuli niin hyvä mieli. Ihmiset elivät vahvasti mukana, Puskala totesi tyytyväisenä.

Lepistö myös nautti kannustavan yleisön voimasta, mutta totesi keskeytyksestä huolimatta tavoitteensa toteutuneen.

– Mun päivän tavoite oli päästä hatkaan, ja olin siellä useaan otteeseen. Se oli hyvä homma. Takki oli kuitenkin nyt vähän tyhjä, kun lähdettiin kierroksille ja energiat olivat vajaat, joten en päässyt maaliin asti. Tavoite kuitenkin toteutui, ja olihan tuo nyt tosi tiukka rata, Lepistö totesi kisan jälkeen.

Innsbruckin MM-kisojen jälkeen Puskalalla koittaa pieni lepohetki ja tauko pyöräilystä. Hän suuntaakin nyt katseensa uuteen kauteen.

– Tämä kisa kyllä antoi sellaisen käsityksen, että töitä on tehtävä. Pohjalta ei ole muuta tietä kuin ylöspäin, Puskala totesi.

Lepistöllä sen sijaan on edessään ensi viikolla kisat Italiassa.

– Tiimi vaihtuu, joten kyseessä on viimeiset kisat. Päätetään kausi vanhan tiimin kanssa Italian Bolognaan, Lepistö sanoi.

 

Tulokset